POČELA OFANZIVA PRORUSKIH SNAGA: Dezertiralo 300 a poginulo 7 ukrajinskih vojnika, oboren avion

POČELA OFANZIVA PRORUSKIH SNAGA: Dezertiralo 300 a poginulo 7 ukrajinskih vojnika, oboren avion

12 jula 2014

uk20UkraineProruske snage u Donjeckoj i Luganskoj narodnoj Republici (Novorusija) prešli su u kontraofanzivu izjavio je pressekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Ukrajine, Andreja Lisjenko.

On je rekao da oni pokušavaju da povrate ono što su izgubili.

Teške borbe vode se u selima Zelenopolje u Luganskoj oblasti rekoa je Lisjenko i naglasio da je tamo situacija složena i da se ukrajinska vojska svim silama trudi da zadrži kontrolu nad tom teritorijom.

Kao rezultat našeg granatiranja aerodroma u Donjecku dezertiralo je oko 300 ukrajinskih vojnika izjavio je jedan od komandanata odbrane Donjecka igor Strelkov. Po njegovim procenama na aerodromu je ostalo još oko 500-600 boraca Nacionalne garde Ukrajine i nekoliko desetina komada borbene tehnike.

LUGANSK: UKRAJINCI ODSTRANILI KOMANDA BRIGADE ZBOG GUBITAKA   

Komandant ukrajinske brigade pod Zelenopoljem odstranjen je sa dužnosti zbog gubitaka koje je pretrpela njegova jedninica u sukobu sa proruskim snagama rekao je Jurij Stec, upravnik informativno-bezbednosne službe Nacionalne garde.
MARINKA: TRIDESET CIVILA UBIJENO U GRANATIRANjU GRADA    
Trideset civila je ubijeno u granatiranju grada u Marinka u Donjeckoj narodnoj Republici saopštili su predstavnici proruskih snaga.
Bombardovanje se još nastavlja, saopštili su predsevnici DNR.
DONjECK: UKRAJINCI POGODILI DOM ZA NEZBRINUTU DECU 

Na društvenim mrežama su predstavnici samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) naveli da je ukrajinska vojska pucala i po stambenim četvrtima i pogođen dom za nezbrinutu decu.

Tvrdi se da je napadu na Marjinku na desetine ranjenih.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *