ПОЧЕЛО ЈЕ! ХАЈКА И УДАРИ НА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ! Западни медији жестоки, чиновници упоређују РС и НДХ…

POČELO JE! HAJKA I UDARI NA REPUBLIKU SRPSKU! Zapadni mediji žestoki, činovnici upoređuju RS i NDH…

10 januara 2017

banja-luka-parada-republika-srpska-3455

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je sa proslave Dana Republike u Brčkom da je Srpska za mir i da je spremna za saradnju sa drugima, ali da nema spremnosti na komprimise kojima se na bilo koji način umanjuje značaj Republike Srpske.

On je odbacio aroganciju, silu i prisilu i nazvao smešnim pozivanje međunarodnog faktora na pravnu državu u pogledu osporavanja 9. januara kao Dana Republike Srpske, uz ocenu da je to poziv da se poštuju izmišljene političke odluke skovane u Sarajevu.

Dodik je rekao da je o ovom pitanju bilo veoma iznenađujuće delovanje komandanta NATO štaba u BiH i zaključio da je njime ukinuto ionako krhko i gotovo minimalno poverenje u Srpskoj u tu organizaciju.

„Na ovaj način se ruše temelji Oružanih snaga BiH koje nisu oružane snage Bakira Izetbegovića, jer kada su stvarane rečeno je da će srpski sastav, pored uloge vojnih jedinica, imati i ulogu obeležavanja svih važnih datuma za Vojsku Republike Srpske i za Srpsku“, podsetio je Dodik.

On je najavio da će Srpska sada razmišljati na koji način i uz koje procedure da prekine taj sporazum i da se vrati na prvobitni dejtonski dogovor koji podrazumeva da Republika Srska ima svoju vojsku.

„Znam da postoji mnogo problema na tu temu i da to neće biti lako, ali moramo napraviti prvi korak i okupiću ovih dana političare u Srpskoj i predstavnike institucija da bi se dogovorili da li je sada politički korisno, potrebno i moguće da podnesemo zahtev za prekidanje sporazuma o uspostavljanju vojske i da se Republika Srpska isključi iz tog sporazuma, što znači da nema ni Oružanih snaga BiH“, rekao je Dodik novinarima.

On je poručio da Srpskoj nisu potrebne ovakve Oružane snage koje su neprijateljske prema Republici Srpskpoj. „Ovo je ideja, ali to ulazi u politički prostor“, zaključio je Dodik.

EVROPSKI PORTAL ŽESTOKO NAPAO REPUBLIKU SRPSKU

Portal euobserver.com navodi da su separatisti iz redova bosanskih Srba preduzeli drugi korak ka secesiji.

Tim rečima je započet izveštaj o proslavi Dana Republike Srpske, uz navode da je održana vojna parada uz prisustvo „ekstremno desničarskih evroposlanika“.

– To znači drugo kršenje od septembra, kada je predsednik Srpske Milorad Dodik održao referendum koji su zabranile federalne institucije BiH. U ponedeljak je rekao da Republika Srpska neće da ostane u Bosni i Hercegovini, ukoliko ne dobije autonomiju da živi životom države – navodi se u tekstu.

Takođe, ističe se da je Dodik ranije najavio da će referendum o nezavisnosti biti održan krajem 2018. godine.

– Paradu održanu u ponedeljak su kritikovali evropski i američki zvaničnici, zbog njene zapaljive prirode, ali su njoj prisustvovali Eduard Feran i Dominik Bild, dvojica evroposlanika iz redova francuskog Nacionalnog fronta – piše euobserver.com.

INCKO UPOREDIO REPUBLIKU SRPSKU I NDH

Valentin Incko, visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH je ocenio da su Dodikove težnje pripajanja Republike Srpske Srbiji, koje je istakao u govoru za vreme obeležavanja Dana Republike Srpske, secesionističke namere koje bi definitivno bile „prekoračenje crvene linije“.

– Za međunarodnu zajednicu postoji samo dejtonska Bosna i Hercegovina i Republika Srpska koja je dobila svoj legitimitet 21. novembra 1995. godine u Dejtonu. Ako bismo počeli slaviti „praznike“ kao što je 9. januar, onda bi se neki mogli dosetiti i da se slavi, recimo, 10. april, dan kada je osnovana Nezavisna Država Hrvatska (NDH). Mislim da to nikome ne pada na pamet i da treba gledati prema budućnosti, a ne prema prošlosti – rekao je Incko za Faktor.

Prema njegovim rečima, ukoliko se utvrdi da je tokom  proslave u Srpskoj došlo do kršenja Ustava i zakona Bosne i Hercegovine, na potezu je Tužilaštvo BiH koje treba reagovati po službenoj dužnosti.

Boračka organizacija Republike Srpske (BORS) istakla je da izjava visokog predstavnika Valentina Incka u kojoj je uporedio 9. januar – Dan Republike Srpske sa 10. aprilom – danom osnivanja NDH, predstavlja tešku uvredu za srpski narod i borce, kao i za sve srpske žrtve iz Odbrambeno-otadžbinskog rata i iz Drugog svetskog rata koje su u najvećem procentu stradale upravo od NDH.

– Tražimo da se Incko odmah izvini srpskom narodu, a u suprotnom, ako to izostane, tražimo od institucija Republike Srpske i predstavnika Republike Srpske u zajedničkim organima BiH da izađu sa jedinstvenim stavom u vezi sa ovim pitanjem i zatraže hitan odlazak Incka iz BiH – saopšteno je iz BORS.

KOMENTARI14 komentara

 1. Bubamara says:

  Lepo je imati svoju vojsku a čime je plaćati

 2. stanko says:

  Incko je falsifikator istorije. Jos samo da pocne ubedjivati kako je Dodik gori od Hitlera. Idi i pokloni se svom sotoni, a mi cemo nasem Hristu Bogu.

 3. prota says:

  Incko je odavno postao potparol Bakira možda ga je Bakir berbo i osunetio vrlo dobro se zna ko su bili koljači i čije su glave nosali i sa tim odsečenim glavama se slikali zna se koliko mudžahedina je bilo i ostalo i za Fašističke medije to nij NDH Incko je samo jedno kopile Fašističko kao i kompletna zapadna govna. Čiji je Mevludin Jašarević čiji su terorisi koji se i danas obučavaju u Bosni Inckovi i Bakirovi nema Mungosa među Srbima već među Balijama. Pogledajte samo na Diskaverij oceni i mišljenje Hitlera o Muslimanima u Bosni.

 4. Rusofil says:

  Zar nije tzv NDH današnja tzv Republika Hrvatska? Zar nije današnja EU tzv. Treći Rajh? Zašto se stalno menjaju teze? Srbi su u oba svetska rata rata bili na strani pobednika borili se za slobodu i nikada kao slobodarski antifasisticki narod nisu svoju državu gradili na genocidu kao tzv. rvati, hrvati ili Ustaše tj austrougarski konjušari ili nemci tj. švabe... To su sve napadi vatikana i zapada upravo zbog toga jer su srbi najstariji narod u Evropi !!! Džaba sva ta halabuka srbi su narod u HRISTU i zato će pobediti kao i uvek Istina Pobeđuje na kraju...

  • Jovan says:

   Tacno. Sve clanice EU su bile i danas su na strani Hitlera(zato su na strani Siptara i pravi se Velika Albanija) i na strani danasnje Hrvatske koja je direktna naslednica NDH (ustase i muslimani u sluzbi zla veceg od Hitlerovog). Svi "visok"i i "niski" predstavnici u BiH i u Srbiji su u sluzbi genocida nad srpskim narodom i svodjenje zakona 1/3 pokatoliciti, 1/3 poubijati( i ekonomski - gladju ), 1/3 raseliti po sveti! Na teeritoriji zivotnog prostora Srba naselice crnce i arape, tzv. MIGRANTE.

 5. Trifun says:

  Samo neka krenu donom na nas opet, ima da gledaju kako se uticaj Rusije siri na Balkan munjevitom brzinom. Ako misle da nisu jos pobedeni u Siriji mi cemo ih dotuci ovdje, jednom za sva vremena.

 6. Major Dangić says:

  Zahvaljujem se Bakiru i Valentinu što osvješćuju zamagljene oči pojedinim srbima i cijeli srpski korpus ujedinjuju pod jednu kapu - kapu ostanka i opstanka srpskog bića na vjekovnim prostorima Tvrtka Kotromanića! Devedeset druge godine nismo imali saveznika osim bratske i logističke podrške (do '94) Srbije, a ipak se izborismo uz pomoć Boga sa višestruko nadmoćnijim neprijateljom (čitaj- NATO paktom). Sada uz sebe imamo istokrvnu braću Ruse...

  • Bulova says:

   Upravo tako Major Dangić. Da nije ovakve ogoljene politike protiv svega srbskog, nebi mnogi Srbi videli šta su nam komšije radile i šta još uvek planiraju da urade. Bakir i Incko su samo što Kusta reče nova austrougarsko vatikanska i saudijska politika i dve glave iste zmije.

  • Željko,Zaprešić-Hrvatska says:

   Imali ste na dar 4-tu vojsku u Europi koju smo svi mi iz ex YU napravili i što ste postigli ? Ništa , luzeri mitomanski !!

   • Deda Brada says:

    Opet ti! Mrš u tvoju endehaziju, ustašo!

   • aco says:

    jeste imali smo petokrake i komunjare ali snaga je bila zamisli samo 4,2 miliona ustaša,balija,nato protiv 142 hiljade vojnka V.REPUBLIKE SRPSKE .TO VAM NIKO NIJE REKAO JELI? USTAŠO 4,2 MIL. PROTIV 142 HILJADE TO VAM GEBELS NIJE REKAO.

 7. Za Srbiju says:

  Incko odsvirao svoje.

 8. Mlax says:

  NATO je vec sada na konopcima zbog Sirije a u Bosni ce doziveti tehnicki nokaut.Posle referenduma , NATO kao svetska sila , a potom I EU ce prestati da postoje.

 9. darko says:

  BUBAMARA IMA RUSIJA NOVCA OD 100 MILJARID DOLARA KOLIKO PACA VOJSK URUSKE FEDERACIJE MOZE ONIH 1 MILJARDI DOVOLJNO DATI VOJSCI REPUBLIKE SRPSKE A SRPSKA JOJ MOZE VRACATI U ROBI UVEK IMA NACINA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *