ПОЧЕЛО ЈЕ: Поднета кривична пријава против ЂУКАНОВИЋА

POČELO JE: Podneta krivična prijava protiv ĐUKANOVIĆA

6 septembra 2020

Pravni zastupnik Duška Kneževića, predsednika „Atlas grupe“ podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, optužujući ga da je počinio krivično delo – pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

U saopštenju advokata Zdravka Đukanovića, piše da je prijavljeni predsednik države, u više navrata pozivao da se silom promene rezultati parlamentarnih izbora, iako je, navodi se, deklarativno priznao poraz DPS-a na izborima, prenose crnogorske „Vijesti“.– Tako što će se ugrožavanjem ustavnog uređenja silom onemogućiti, političke partije koje su obezbedile parlamentarnu većinu na parlamentarnim izborima i to koalicije Za budućnost Crne Gore, Mir je naša nacija, Crno na belo, da u skladu sa zakonom i izbornim rezultatima formiraju vlast i to tako što je na sastanku najviših funkcionera DPS-a Crne Gore, kojim je prijavljeni predsedavao, a koji je održan 1. septembra 2020. godine, napravio taktiku pokušaja destabilizacije političke situacije u Crnoj Gori i inicirao donošenje zaključaka koji su na sastanku usvojeni – navodi se u saopštenju.

Beogradski advokat pobrojao je navodne zaključke sa tog sastanka, rekavši da su planirali izazivanje što više incidenata, uz korišćenje obeležja Srbije, te korišćenje četničkih i ruskih zastava, posebno provociranje manjina, Albanaca, Bošnjaka i Hrvata, nevladinih i građanskih aktivista…

– Širenje panike među članovima DPS-a vestima o revanšizmu i otkazima, kako bi se izbegli takozvani „preletači“, o svim incidentima obaveštavati kancelariju EU u Podgorici, odnosno ambasadore Kvinte, poželjno je slati što više fotografija i video-snimaka, gde se vide ruska i srpska obeležja kao i primeri destrukcije evropskih, evroatlantskih simbola, kao i simbola susednih država Hrvatske, Albanije“ – navodi se u zaključcima koje je pobrojao advokat.

Milo Đukanović je, piše u saopštenju, nakon završetka tog sastanka – u više navrata, preko za to zaduženih članova DPS-a, a putem društvenih mreža, pozvao članstvo DPS-a na skup zakazan za 6. septembar u Podgorici: Sa očiglednom namerom da se on pretvori u nasilne proteste, a koji skup je zakazan pod sloganom: „Ako treba da gori Podgorica, ima da gori! Ako treba da se ruši Podgorica, ima da se ruši, ali Srbi nam sudbine neće krojiti, svi u Podgoricu bunt je spreman, Crnogorci naši preci su ratovali sa mnogo manjom brojnom snagom naspram protivnika, pa su dobijali, 6. septembra svi u Podgoricu, Crna Gora te zove nemaš izgovor““.

– Zahtevamo da Uprava policije, upotrebom specijalnih istražnih metoda, utvrdi identitet lica koje su preko društvenih mreža i neposredno na terenu ili na drugi način učestvovala u sprovođenju zaključaka, u aktima nasilja, odnosno da se utvrdi identitet lica koja su postupala po zaključcima sa sastanka DPS kojim je predsedavao Milo Đukanović od 1. septembra 2020. godine, te da se u slučaju utvrđivanja krivične odgovornosti pokrene postupak i protiv tih lica, a sve radi utvrđivanja svih bitnih okolnosti koje su od značaja za opisano krivično delo. Očekujemo da se u skladu sa zakonom sprovede krivični postupak protiv predsednika Crne Gore Mila Đukanovića – piše u saopštenju advokata Zdravka Đukanovića.

(Vijesti)

KOMENTARI4 komentara

 1. Ivan Grozni says:

  Milo ocigledno zaboravio da" mecka mode da zaigra i pred njegovim vratima". Da se okupljanje moze pretvoriti u anti Milo muting.Ne verujem da ima mnogo onih koji ce podrzati gubitnika. Jedino mafijasi koji se boje zakona doci ce da brane milov rezim.

 2. Crni Roko says:

  Posle pola veka na vlasti zapatio je mnogo moćnih poltrona, spremni su za državni udar, mafija ostaje mafija.

 3. Istina says:

  Sta sad hoce ovaj kraljicin spijun?

 4. Nijesmo mi says:

  Hapsite ga, hapsite ga! Zasluzio je djukela odavno dozivotno na robiju ma i vise od toga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *