ПОЧЕЛО ЈЕ: Први војни званичник издао Мадура!

POČELO JE: Prvi vojni zvaničnik izdao Madura!

21 februara 2019

Savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Džon Bolton saopštio da je vojni ataše Venecuele u UN formalno priznao Gvaida za predsednika.

Bolton je time, ocenjuju agencije, pojačao pritisak na aktuelnog venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura, čiji legitimitet osporava predsednik Nacionalnog parlamenta i lider opozicije Huan Gvaido, ali i brojne zemlje na čelu s Amerikom.Vojni ataše u UN, pukovnik Pedro Čirinos, objavio je da formalno priznaje Huana Gvaida za predsednika, napisao je Bolton na Tviteru.

Inače, od kako je krenula politička kriza u Venecueli, kada se Gvaido na demonstracijama proglasio za novog predsednika, glavni tas na vagi bila je vojska. Međutim, generali su stali iza Madura, koji je reizabran za predsednika na oiozborima čiji legitimitet se odavno dovodio u pitanje.

Ukoliko se pokaže kao tačno to što je napisao Bolton, to će biti prvi vojni zvaničnik Venecuele koji se okrenuo protiv svog vrhovnog komandanta.

KOMENTARI11 komentara

 1. Miraš says:

  Jalov je ovaj "uspeh" kojim se Bolton hvali jer očigledno je da vrbovali su vojnu osobu koja radi i često boravi na teritoriji države SAD. Glavno sedište UN je u Njujorku.

 2. Milan says:

  "Junaštvo je kada sebe branim od drugoga, čojstvo je kada drugoga branim od sebe." - Marko Miljanov. Gospodari iz Vašingtona očigledno ne primenjuju princip "čojstvo". Imperija u opadanju ima potrebu da svoje slabljenje demantuje i uspori obrušavajući se na Venecuelu- Ali ova američka igra može da se završi još većim ubrzavanjem slabljenja SAD. SAD godinama vodi ekonomski rat protiv Venecuele uz istovremeno nastojanje da iznutra politički podriju tu zemlju. Jednostavno imaju za cilj samo da promenu vlast u Venecueli. jer u toj varijanti ne bi morali da krenu u vojnu intervenciju protiv Venecuele koja najverovatnije bila bi još jedan američki fijasko.

  • Zoran says:

   Sta ti Vasington toliko kriv kad izdajnici na sve strane po Venecueli.

   • Milan says:

    Kad bi tvoj ljubljeni SAD imao povišenu inflaciju npr. 1000% godišnje kao što je imala Venecuela 2017 godine, koliko bi bilo izdajnika u SAD? Znaš kolika sredstva su SAD blokirale venecuelanskoj kompaniji PDVSA i da su otežali i njeno dalje poslovanje, a pored svega toga praviše se naivan i blesav.

   • Velika Metla says:

    Zoran,DEBELO je Fašiston kriv! Uveli su sankcije narodu Venecuele,i sada kritikuju vlast Venecuele za lošu ekonomsku situaciju u Venecueli! Takvu izjavu nacista američkih mogu samo oni koji se na leđima zakopčavaju da prihvate!

 3. milos says:

  Nije prvi , prvi je bio atase iz ambasade u Wasingtonu

 4. Velika Metla says:

  To je ovaj tobože uradio u zgradi UN! A zgrada UN u Njujorku,ako me "memorija pamćenja" služi? Pametnome jasno!

 5. milorad2 says:

  ovo je stara vest ovaj ataše je drugi dan po proglašenju državnog udara od strane opskurnog političara u venecueli izdao zemlju, osim toga on je vojni ataše i komanduje jedino bubašvabama koje su u vašingtonskom podrumu ambasade venecuele, i pride se nada da će potrošiti pare koje je dobio za izdaju._Ali evo sad pišem a vi zapamtite, ova kriza sa venecuelom kada prodje, (ako ne izazove neki veći rat)taj izdjanik će biti smaknut ali SIGURNO mu to neće oprostitibiće to na vest tv jednog dana i to uskoro, jer amareika nema kapacitee da vodi duži rat sa armijom venecuele i brzo će biti primorani od strane rusa i kineza da uvuku rogove, vreme besplatnih vojnih napada na nezaštićene i slabe države je PROŠLO.

 6. Rale says:

  Ma kakav zvaničnik. Taj živi i radi u americi nebitan ko lanjski sneg.Sve dok je vrh vojske uz Madura ,nema problema.Ako ga bliski saradnici izdaju ,e onda sledi libijski scenario...Po mojim informacijama ,šanse da Madura izda vojni vrh su minimalne ili na nivou puste želje.

 7. samostalan says:

  Luta continua.

 8. Hauk says:

  Bolton je rekao da je Pedro rekao da ...A što Pedro ne kaže sam.-

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *