ПОЧЕЛО ЈЕ – ПУЦА САВЕЗНИШТВО: Американци напуштају „ИНЏИРЛИК“

POČELO JE – PUCA SAVEZNIŠTVO: Amerikanci napuštaju „INDŽIRLIK“

17 decembra 2019

Iz avio-baze „Indžirlik“, gde se nalazi nuklearno oružje SAD, za poslednjih 24 časa odletelo je najmanje pet vojno-transportnih aviona američkog Ratnog vazduhoplovstva, pišu mediji, pozivajući se na podatke avijacionih resursa.

Bazu su napustila tri teška vojno-transportna aviona C-17A „Globemaster“, jedan vojno-transportni avion povećane nosivosti C-5M „Galaxy“ i jedan transportni avion vojne komande C-40B.Podsetimo — predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan potvrdio je da Turska može zatvoriti avio-bazu „Indžirlik“ za SAD, ako Vašington uvede sankcije u odnosima Ankare zbog S-400.

Američka vojska je kao odgovor naglasila da se nalazi na turskoj bazi samo „sa odobrenjem Vlade Turske“.

Vazduhoplovne snage SAD koriste avio-bazu „Indžirlik“ u provinciji Adana na jugu Turske. Oni omogućavaju rad radarske stanice za rano upozoravanje o raketnom napadu, koja se nalazi u oblasti Kuredžik, u provinciji Malatja na jugoistoku Turske, i predstavlja deo sistema za protivraketnu odbranu NATO-a u Evropi.

KOMENTARI8 komentara

 1. Miraš says:

  Da li Amerikanci sada odnose onih 50 nuklearnih bombi iz Indžirlika? Ako je tako, onda je ovo još jedna velika pobeda V.V.Putina. Te nuklearne bombe služile su ranije KAO PRETNJA, a i za odvraćanje sovjetske, a kasnije ruske vojske. Indžirlik, Adana, je oko 40-50 km udaljen od prve granice Sirije, a od baze Hmejmim udaljen je otprilike oko 150 km. KAO ŠTO VIDIMO DOSAD NISU ODVRATILI RUSKU FEDERACIJU OD NJENOG PRISUSTVA U SIRIJI.

 2. Slobodanka says:

  Države koje sada ulaze u NATO ili povećavaju saradnju sa tom vojnom alijansom, te imaju krajnje glupo rukovodstvo, a ostalo da ne navodim.

 3. Milan says:

  Bože daj, da je istina da stvarno odlaze iz Indžirlika i da odnose te nuklearne bombe. Ako je ovo tačno, to znači da će SAD primenti ekonomske sankcije na Tursku. Ima smisla jer SAD danas baš tako ratuje po svetu, sve više ekonomski, a sve manje vojno. Pogotovu Tursku snabdevenu sa S-400 ne bi smeli vojno da napadnu, a pride bio bi to strašno neverovatan skandal da SAD vojno napada članicu NATO alijanse, i to drugu po jačini. Dakle protiv Turske smeju samo ekonomski da ratuju.

 4. Mile says:

  U novembru ove godine Turska vojna sila je postala ozbiljna pretnja za američke vojne snage na severu Sirije. Prva i vodeća sila NATO-a morala je bežati od druge po snazi sile NATO-a. Bio je to veoma zanimljiv dogadjaj izmedju vodećih NATO drugarica. Retko se ovako nešto desi. Zbog toga verujem da Amerikanci sada nose svoje nuklearne bombe, više ne smeju da ih drže u Indžirliku. Turci mogu iznenada da narede da Amerikanci odmah napuste Indžirlik i još mogu da zadrže za sebe te nuklearne bombe, a to bi bila još veća blamaža za SAD.

 5. Dani says:

  Vrlo dobro uvezbana pozorisna predstava...

  • Beli Orao says:

   Hahahahhhaaaaaaaaaa!!!🙃🙂🙃🙂🙃🙂

 6. M says:

  A jesu'l rekli gdje USA odnosi te A-bombe?!?Nisu to velikodometne rakete,ne vjerujem da ih vraćaju doma u daleku USA!Vjerovatno neće daleko!?!Iako su avioni bili veliki i dalekodoletni!

 7. paranoja says:

  destinacija kosovo,i sada su 50 bombi u srbskom dvoristu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *