ПОЧЕЛО ЈЕ! Шиптари повукли први потез, СРБИЈИ СЕ ЦРНО ПИШЕ

POČELO JE! Šiptari povukli prvi potez, SRBIJI SE CRNO PIŠE

14 novembra 2020

Histerija koja je pokrenuta sa Kosova i Albanije da je Srbija spremna za rat, podseća na ponašanje Albanaca devedesetih, kada im je Amerika i bombama „pritekla“ u pomoć. Nova antisrpska kampanja čudno se podudara sa vestima iz SAD da Džozef Bajden, koji se istakao u borbi za kosovsku nezavisnost, dolazi na čelo te države.Poruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je sukob u Nagorno Karabahu pokazao da zamrznuti sukob nije dobar ni na Kosovu i Metohiji, albanski lideri su, kao po komandi, ocenili kao ratni poklič.

Po rečima Živojina Rakočevića književnika i publiciste sa Kosova i Metohije, ti horski uzvici da se Albancima sprema velika nesreća i da su srpski tenkovi već oko Podujeva – služe da se osveži ratno pamćenje Džozefa Bajdena. Nebojša Čović, bivši šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju ovakvo ponašanje vidi kao spin i zamenu teza koja je bila svojstvena Albancima sa Kosova devedesetih godina.

Albanci podsećaju Bajdena da su Srbi loši momci

„Ni u ovom slučaju kao i u mnogim drugim, Srbija nema nikakvu krivicu. Klintonova politika i njegova aristokratija napravili su takvu medijsku propagandu svojevremeno da su Srbi i Srbija godinama bili loši momci. Albanci sad pokušavaju da opet to prizovu računajući da je u Americi sve već gotovo i da je Džo Bajden pobednik. Računaju da će on, kao provereni njihov lobista, opet pokrenuti čitavu mašineriju, naročito medijsku, gde će Srbe i Srbiju opet proglasiti za dežurnog krivca“, uveren je Čović.

Međutim, situacija se, globalno gledajući, promenila od devedesetih i Čović je uveren da se to vreme neće ponoviti.On dodaje da Vučićevo poređenje sa Nagorno Karabahom možda nije najbolje jer Srbija i Kosovo nisu dve države kao Jermenija i Azerbejdžan, već je Kosovo okupirana srpska teritorija. Ali, svakako da niko u Srbiji nije mislio o ratu. Ali, ističe Čović, druga strana je svojom reakcijom – skinula maske.

„Cilj Albanaca je pravljenje velike Albanije tako što bi od susvere države Srbije uzeli 17 odsto teritorije. Ne danas, ali za neku godinu to će im biti model, da i od drugih sverenih država kao što je recimo Crna Gora oduzmu deo teritorije. Pa ond aod Makedonije a verovatno će pokušati i sa Grčkom. To je razlog njihovog uzbuđenja, jer svi znamo da su oni vrlo vešti u zemni teza što su i uradili- napadajući predsednika Srbije da je dao ratno – huškačku izjavu, da nije u funkciji mira i tako dalje,“ objašnjava naš sagovornik.

Živojin Rakočević kaže da je već nekoliko decenija jedan od osnovnih sadržaja ovog prostora – konflikt, a već dvadeset godina na Kosovu i Metohiji život je prepun tenzija i izmišljenih neprijatelja.

„Kosovo je ljuštura ispunjena konfliktima i tu nikada nije bilo zamrznutog sukoba. Odsustvo institucija i demokratskog kapaciteta neprestano proizvodi konflikt, i on je postao način života. Policajac, činovnik, pojedinac bez odgovornosti i institucije u društvu u kom vlada etnokratija uvek traže povod da se obračunaju sa drugima i zbog toga konflikt na Kosovu traje kontinuirano i bez prestanka. Svaka izjava se koristi u Prištini da se raspiri sukob niskog intenziteta uz očekivanje da će Srbi na KiM nestati i da će problem biti „konačno rešen“. Međutim, svi su se prevarili, jer su srpski kapciteti trpljenja uz život sa svojim duhovnim i kulturnim svetinjama toliko duboki i važni da ih nije moguće uništiti,“ ističe Rakočević.

Priština se vraća u „demokratsku porodicu“

Naš sagovornik dodaje da su nakon potpisivanja sporazuma u Vašingtonu i dolaska na noge Donaldu Trampu, Albanci shvatili da su izneverili demokrate i Demokratsku stranku Amerike.„Važno je znati da je Kosovo, u najvećoj meri, napravljeno prema projektu demokrata i porodice Klinton. „Za mene, moju porodicu i za moje američke sugrađane, to je više od spoljnopolitičkog pitanja. To je lično pitanje”, rekla je Hilari Klinton. Sada je osnovno pitanje za Albance, kako se vratiti u krug „demokratske porodice“ i biti vidljiv i važan,“ naglašava Rakočević.

Konflikti, proizvodnja haosa, zaključuje Rakočević, potrebni su Albacima da bi posle svega obnovili posebni status Albanaca u politici Demokratske stranke.

Vljosa Osmani v.d. takozvanog predsenika Kosova prva je optužila predsenika Srbije da ovakvim izjavama poziva na rat. Odmah psole nje oglsaio se i premijer Kosdova Abdulah Hoti ne idu u prilog normalizaciji odnosa dve države, postizanju konačnog sporazuma i uzajamnog priznanja. I Osmanijeva i Hoti su pozvali NATO, EU i Ameriku da reaguju na ovu izjavu. Ovim povodom oglasio se i albanski premijer Edi Rama sa pitanjem: Koji rat provocira Vučić? Srbija je izgubila rat. Kosovo je nezavisna i demokratska država“.

(Sputnjik)

KOMENTARI13 komentara

 1. persida says:

  Azilanti, izdajnicka vlada, obavezne vakcine, Siptari, opsta beda, Zapad koji nas davi... Stvarno se pitam sta bismo svojim nestankom izgubili?

  • šiško says:

   A poslovični srpski inat?

  • perica says:

   Zapravo samo dobijamo, Carstvo nebesko. Što znači koliko god da je loše uvek se može okrenuti u našu korist. Ali za ovo je potrebna vera u poslanstvo od Oca našeg nebeskog u imenu našeg Spasitelja i Otkupitelja Hrista Isusa.

  • Avangard-Kinzal says:

   Pa nestani KROmanjonko euro-natoovska-naci-vatikanerska propala trolčino!

 2. milorad3 says:

  hm jedini problem je što bajden NIJE predsednik:-) niti će biti:)Opuštano sa tom kozarskom bandom ubica iz zasede.Doćiće oni na tapet uskoro i imaće rat ali ne onakav kakvom se nadaju:)

  • Avangard-Kinzal says:

   Upravo tako. A ovde uvek prisutni vatikanersko-naci-hrvatijanski trolovi koji nam pokušavaju izvesti svoju depresiju i kukavičluk nek se teraju u njemačke rudnike, tamo im je pravo mjesto.

  • Rajko says:

   Ko ce biti predsednik?

 3. RASPUCHIN says:

  Nije mi jasno , zbog čega se , na ovom sajtu , svakodnevno pojavljuje naslov u kojem stoji : "... Srbiji se crno piše"??? Ko to širi defetizam i zbog čega?

  • Beli Orao says:

   To sam se odavno pitao , ne samo na intermagazinu nego i pravdi , bombastični naslovi i ništa od toga a obično i promašena tema ! Kao da je nekom u cilju da nas drži pod nekom napetošću negativne energije ! Redakcija treba tog zamjeniti za nekog pozitivnijeg i objektivnijeg škrabala !!! Ovo mi liči na propagandu pripremanu u Prištini ili centrima zapada antisrpski nastrojene.

 4. marko says:

  velika albanija postoji jer granice nema iz medju kosoova i albanije sluzbene

 5. Kulak says:

  Ti šiptari su šaka pare.Drži ih samo zlo.

 6. petrovgrad says:

  Baš će pola miliona Šiptara da zagore život Srbiji. Kakve su to poruke. Prvo treba proveriti neke stvari. Govorim iz sigurnih izvora, koje može svako da proveri. Obidjite šiptarske škole od osnovnih do fakulteta, od Kačanika do Prištine, od Đakovice do Podujeva, 40% manje je učenika u odnosu na 1998 godinu i ranije. Broj stanovnika je prepolovqen u svim opštinskim mestima Dečane, Klina, Istok, Srbica, Glogovac, Lipqan, Vitina, Orahovac, Dragaš Kos. Kamenica, Podujevo. Za sela da ne govorimo. Veči centri poput Peć, Prizren, Kos. Mitrovica, Uroševac, Gwilane i Priština su sa manjim odlivom oko 30%. Na kraju te podatke možete proveriti na šiptarskim sajtovima školskih vlasti.

 7. doktrina soka says:

  KUKNJAVA SIPTARA JE DOVOLJAN DOKAZ U KAVOJ SU BEDI,DRZE NAROD U STRAHU DA BI SA NJIMA LAKSE VLADALI,ZATO SIPTARI I BEZE,GLAVOM BEZ OBZIRA.Jad i siromastvo tamo vlada kao sto je vec 100g.A i Albanija nije nista bolja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *