ПОЧЕЛО ЈЕ: Шпанија узвраћа ударац!

POČELO JE: Španija uzvraća udarac!

27 oktobra 2017

Španska vlada preuzela je prve korake za odgovor na situaciju u Kataloniji time što je raspustila regionalni parlament, smenila vladu i šefa policije, rekao je španski premijer Marijano Rahoj.

Rahoj je dodao da će u Kataloniji biti održani izbori 21. decembra. On je dodao da je proglašenje nezavisnosti Katalonije nelegalno.

– Verujemo da je hitno da se saslušaju svi građani Kataloije, da bi oni mogli da odluče svoju budućnost i niko ne može da daluje izvan zakona u njihovo ime – poručio je Rahoj.

Rahoj je najavio da će ministri u centralnoj vladi preuzeti ovlašćenja katalonske administracije, preneo je Rojters.

Rahoj je ranije danas nazvao odluku katalonskog parlamenta krivičnim delom.

– Ono što je danas odobrio parlament Katalonije protivno je zakonu i predstavlja krivično delo – izjavio je Rahoj nakon sastanka Senata koji je odobrio primenu Člana 155 Ustava.

– Nismo spremni za to da postoje ljudi koji žele da likvidiraju naš ustav. Država će reagovati – dodao je premijer uveravajući Katalonce da će „sve biti u redu, umereno i efikasno“.

KOMENTARI3 komentara

  1. Vangla says:

    Baba Vangla: Vidim krv i nečiste duhove kao žablje. Španija će istrajati po zakonu, Katalonija će istrajati po svom obligacionom pravu. I zato umesto mira, prosperiteta i napretka biće zlo, krvi, gušenje revolucije, diktatura. I novi Francisko će podići mauzolej memorijalni centar gde su katalonci gušeni u krvi. Istorija se ponavlja zar ne? Samo što sada Nadal kaže da ga srce boli i da jeca zbog ovoga.

  2. Vangla says:

    Pomirenje, mir i ljubav je samo u Jednome i u jednom Duhu Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista. Mir vam, zajednica u Duhu Svetom i mudrost Božija u srcima vašim. Sve može biti sjajno ali nam nedostaje ovo što rekoh.

  3. Sasulja says:

    To je tek pocetak cepanja Evrope od strane amera.Zato su englezi iz iste izasli.Evropa mora biti rascepkana i u problemima da bi je ameri lakse drzali pod kontrolom.Tek ce da pocne vasar kad izbeglice ponovo krenu,ceka se pogodan trenutak a englezi kao verni prijatelji amera bice postedjeni tog vasara.Pakao tek dolazi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *