ПОЧЕЛО ЈЕ! СРБИ НАПАДНУТИ У ЈУЖНОЈ МИТРОВИЦИ

POČELO JE! SRBI NAPADNUTI U JUŽNOJ MITROVICI

27 septembra 2021

Grupa od petnaestak Srba iz opština na severu Kosova napadnuta je u južnom delu Kosovske Mitrovice, dok su predavali dokumenta u Agenciji za poljoprivredu.Na njih je fizički nasrnula grupa mlađih Albanaca, a kako saznaje Kosovo onlajn, samo srećom nije došlo do težih povreda iako su neki napadnuti flašama i noževima.

Službenik u Agenciji za poljoprivredu Šefki Bajrami potvrdio je da se incident dogodio. Naglasio je da je najvažnije da nije došlo do težih posledica.

„Nije se do sada ovako nešto dešavalo. Nije bilo nikad problema. Ni prošle ni pretprošle godine. U pitanju su neki mladi ljudi, verovatno zbog situacije. Nisu iz kancelarije. Ovo će uticati na rad kancelarije, da ljudi više neće imati poverenja. Ali mislim da će i to da prođe“, rekao nam je Bajrami.

Po njegovim rečima, kosovska policija je stigla kad se već sve smirilo i napravila zapisnik, ali nije još uvek saopšteno ništa zvanično.

Kako je za Kosovo onlajn izjavio jedan od napadnutih Srba, on je dobio nekoliko udaraca u telo i glavu.

„Bilo je nas desetak, petnaest, da registrujemo domaćinstva. Odjednom se začula glasna muzika, pominjali su Srbe, nisam razumeo. Rekli su nam da zatvaraju šalter. Krenuli smo hodnikom napolje kad su krenuli da nas udaraju. Bili su i sa leve i sa desne strane. Tražili su incident. Vikali su „UČK“, „udri Srbina“… Krenuli su pesnicama da udaraju, flašama da gađaju. Kad smo izašli na ulicu začule se sirene policije. Svi smo izjurili i krenuli prema mostu“, priča ovaj Srbin, koji nije hteo da mu pominjemo ime.

On kaže da je morao da se vrati po oca koji je ostao u grupi iza, a onda je dobio još nekoliko udaraca.

„Vratio sam se po oca, on je stariji čovek, onda su me šutnuli nekoliko puta i udarili pesnicom u glavu. Srećom nisam ozbiljnije povređen. Policija je posle došla. Da li je to dogovoreno ne znam. Ne verujem da je spontano. To je kancelarije za Srbe sa severa“, kaže.

KOMENTARI3 komentara

  1. Ivana says:

    Sad će vučko.....da pobegne.

  2. 1389 says:

    Nešto se zapad ućuteo na prava Srba u KiM, što se sada ne kritizira kršenje multinacionalnosti na Kosovu u Evropi 21 veka...

  3. persida says:

    Gee ste sada Lavrove i Vucicu? Gde su sorosevska gomna koja su protiv nasilja? Gde su pravoslavci, gde je SANU?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *