ПОЧЕЛО ЈЕ! СРБИ НАПАДНУТИ У ЈУЖНОЈ МИТРОВИЦИ

ПОЧЕЛО ЈЕ! СРБИ НАПАДНУТИ У ЈУЖНОЈ МИТРОВИЦИ

27 септембра 2021

Група од петнаестак Срба из општина на северу Косова нападнута је у јужном делу Косовске Митровице, док су предавали документа у Агенцији за пољопривреду.На њих је физички насрнула група млађих Албанаца, а како сазнаје Косово онлајн, само срећом није дошло до тежих повреда иако су неки нападнути флашама и ножевима.

Службеник у Агенцији за пољопривреду Шефки Бајрами потврдио је да се инцидент догодио. Нагласио је да је најважније да није дошло до тежих последица.

„Није се до сада овако нешто дешавало. Није било никад проблема. Ни прошле ни претпрошле године. У питању су неки млади људи, вероватно због ситуације. Нису из канцеларије. Ово ће утицати на рад канцеларије, да људи више неће имати поверења. Али мислим да ће и то да прође“, рекао нам је Бајрами.

По његовим речима, косовска полиција је стигла кад се већ све смирило и направила записник, али није још увек саопштено ништа званично.

Како је за Косово онлајн изјавио један од нападнутих Срба, он је добио неколико удараца у тело и главу.

„Било је нас десетак, петнаест, да региструјемо домаћинства. Одједном се зачула гласна музика, помињали су Србе, нисам разумео. Рекли су нам да затварају шалтер. Кренули смо ходником напоље кад су кренули да нас ударају. Били су и са леве и са десне стране. Тражили су инцидент. Викали су „УЧК“, „удри Србина“… Кренули су песницама да ударају, флашама да гађају. Кад смо изашли на улицу зачуле се сирене полиције. Сви смо изјурили и кренули према мосту“, прича овај Србин, који није хтео да му помињемо име.

Он каже да је морао да се врати по оца који је остао у групи иза, а онда је добио још неколико удараца.

„Вратио сам се по оца, он је старији човек, онда су ме шутнули неколико пута и ударили песницом у главу. Срећом нисам озбиљније повређен. Полиција је после дошла. Да ли је то договорено не знам. Не верујем да је спонтано. То је канцеларије за Србе са севера“, каже.

KOMENTARI3 коментара

  1. Ivana says:

    Sad će vučko.....da pobegne.

  2. 1389 says:

    Nešto se zapad ućuteo na prava Srba u KiM, što se sada ne kritizira kršenje multinacionalnosti na Kosovu u Evropi 21 veka...

  3. persida says:

    Gee ste sada Lavrove i Vucicu? Gde su sorosevska gomna koja su protiv nasilja? Gde su pravoslavci, gde je SANU?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u