ПОЧЕЛО ЈЕ! Трамп најавио напад на Иран!?

POČELO JE! Tramp najavio napad na Iran!?

24 aprila 2018

Predsednik SAD Donald Tramp optužio je Iran i Rusiju da stvaraju probleme na Bliskom istoku.

„Kuda god da prođete, posebno na Bliskom istoku, iza svih problema stoji Iran. Jemen, Sirija, iza toga stoji Iran. Sada, nažalost, Rusija, takođe, sve više i više učestvuje u tome. Izgleda, međutim, da Iran stoji iza svakog problema“, rekao je Tramp novinarima nakon sastanka s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Američki predsednik je obećao Iranu nezapamćene probleme, ukoliko Teheran obnovi svoj nuklearni program.

„Ako obnove svoj nuklearni program, imaće takve probleme kakve nikada nisu imali“, rekao je Tramp.Američki lider je ponovo naveo da je iranski nuklearni sporazum užasan, pa čak i nemoralan i saopštio da će o tome razgovarati s francuskim predsednikom.

„Kakav je to sporazum u kojem je dozvoljeno da se svuda testiraju rakete?“, rekao je Tramp.

Američki predsednik je rekao da je uveren da Iranu neće biti lako da obnovi nuklearni program.

Iran i „šestorka“ međunarodnih posrednika (Rusija, SAD, Velika Britanija, Kina, Francuska i Nemačka) postigli su 14. jula 2015. godine istorijski sporazum o rešavanju dugogodišnjeg problema iranskog atoma: usvojen je Zajednički sveobuhvatni plan dejstava, na osnovu kojeg su Iranu ukinute ekonomske i finansijske sankcije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, SAD i Evropske unije, pod uslovom da odustane od svog nuklearnog programa.

SAD, Velika Britanija, Francuska i Nemačka su u januaru obrazovale grupu za izradu dodatnog sporazuma s Iranom, nakon što je predsednik SAD Donald Tramp ponovo produžio delimične sankcije protiv Irana.

KOMENTARI7 komentara

 1. Milutin says:

  Još u februaru sam pisao da je počeo raspad nacističke amerike 1 februara ove godine.

  • Zoran says:

   Ako im uspe d anaprave stalni rat na Bliskom Istoku, posebno u Iranu, kao sto im izgleda polako uspeva u Siriji, onda i nece Amerika da propadne tako brzo.

 2. Stefan says:

  Odlicna fotografija, obratite paznju na palac i 3. prst koji prave broj 6, jasna identifikacija Antihrista. Da njegovom prethodniku Putin nije pokvario plan sa Sirijom, odavno bi Iran bio na tapetu sa cijom okupacijom bi Rusija bila prakticno kompletno izolovana od ostalog sveta. Pa kad nisu uspeli da skinu Asada, jer i Putin brani svoje granice iz Sirije, sledeci cilj bi bio podela Sirije/zbog cega je i Macron, koga je na vlast doveo Wall Street, trenutno kod "velikog brata" Izlazak iz svake velike finansiske krize je uvek bio samo "veliki rat". One mracne sile, koje vuku sve konce u svetskoj politici,koje su "poslale" Napoleona da vodi rat protiv Rusije, koje su stvorile Trozkog, Lenjina i oktobarsku "revoluciju"(sada ima lepse ime-Regime change)u Rusiji i NS u Nemackoj, koje se brinu da "hladni rat" nikada ne prestane,ocigledno vode pripreme za "veliki konacni rat" ali izgleda da im u poslednje vreme "nesto" ozbiljno smeta /izmedju ostalog, dramaticne promene u reorganizaciji finanske politike politike u EU o cemu pise Financial Times pre dva dana/pa povlace povremeno i neke "nebulozne" poteze.

 3. Ana says:

  Kada, nedaj Boze, napadnu Iran, znajte da je to pocetak kraja...e, tada, svi koji zive na zapadu, hitno nazad u Srbiju...a u Srbiji, sela, planine...

  • goran says:

   Ana, sa koje se planine javljas da dodjemo kod tebe?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *