ПОЧЕЛО УKЛАЊАЊЕ СВЕДОKА! Харадинајев сарадник ПРОНАЂЕН МРТАВ! Отели га, мучили, па РАСKОМАДАЛИ ТЕСТЕРОМ!

ПОЧЕЛО УKЛАЊАЊЕ СВЕДОKА! Харадинајев сарадник ПРОНАЂЕН МРТАВ! Отели га, мучили, па РАСKОМАДАЛИ ТЕСТЕРОМ!

2 августа 2019

Тело контроверзног албанског политичара Фестима Лата пронађено је у амстердамском каналу, јављају холандски медији.

Лато је имао приватну војску која је била смештена у његовој кући у Афердену. Самопроглашени је председник Ћамерије, дела Грчке који својатају албански националисти, преноси РТС.Холандски Телеграф наводи да су власти биле свесне чињенице да је Лато организовао приватну војску на свом имању у Афердену, али да, из непознатих разлога, нису реаговале.

Војнике Фестима Лата увежбавали су „војници са Kосова“, наводе холандски медији, тврдећи да су регрути те организације спавали у креветима на спрат смештеним у објектима на имању контроверзног политичара.

Телеграф наводи и да је током Дана заставе, албанског националног празника, на том имању организована „војна парада“, као и да је Лато том приликом изјавио: „Ово је војска коју стварам.“

Његови „војници“ су током те параде били наоружани различитим аутоматским пушкама. Та организација названа је „Ослободилачка војска Ћамерије“, са акронимом сличним онима које су користиле сличне формације на Kосову, у Македонији и на југу Србије.

Приштински медији наводе да је Лато одржавао добре везе са Рамушом Харадинајем.Тело раскомадали тестером

Бота сот изнео је незваничне детаље о начину на који је Лато убијен, тврдећи да је најпре отет још 15. јула, затим мучен 48 сати, након чега је тестером раскомадано тело бачено у реку.

Вест о убиству Латоа потврдио је премијер „Републике Ћамрија“, Али Алију који тврди да је позадина убиства политичка. Међутим, Бота сот наводи могућност и да је Лато убијен због коцкарских дугова, преноси Kоссев.

Лато је независност „Републике Ћамрије“ од Грчке прогласио 30. октобра 2016, када се такође именовао и за председника истог ентитета, а како јавља Бота сот, током 2017, обећавао је да ће почети са израдом пасоша „Републике Ћамрија“.

Лато је сахрањен пре неколико дана у Албанији, а испраћен је са заставом „Велике Албаније“, преноси Бота Сот.

KOMENTARI2 коментара

  1. Ivke says:

    Pa sta ste mislili da je dzabe saditi tikve sa djavolom??? Ne bre uvek mu se o glavu olupaju

  2. Djoka Brica says:

    Sonja Biserko, Natasha Kandic, Cedo Jovanovic i ostala izrodska banda tesko su primili ovu vest,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u