ПОЧЕЛО УKЛАЊАЊЕ СВЕДОKА! Харадинајев сарадник ПРОНАЂЕН МРТАВ! Отели га, мучили, па РАСKОМАДАЛИ ТЕСТЕРОМ!

POČELO UKLANJANJE SVEDOKA! Haradinajev saradnik PRONAĐEN MRTAV! Oteli ga, mučili, pa RASKOMADALI TESTEROM!

2 avgusta 2019

Telo kontroverznog albanskog političara Festima Lata pronađeno je u amsterdamskom kanalu, javljaju holandski mediji.

Lato je imao privatnu vojsku koja je bila smeštena u njegovoj kući u Aferdenu. Samoproglašeni je predsednik Ćamerije, dela Grčke koji svojataju albanski nacionalisti, prenosi RTS.Holandski Telegraf navodi da su vlasti bile svesne činjenice da je Lato organizovao privatnu vojsku na svom imanju u Aferdenu, ali da, iz nepoznatih razloga, nisu reagovale.

Vojnike Festima Lata uvežbavali su „vojnici sa Kosova“, navode holandski mediji, tvrdeći da su regruti te organizacije spavali u krevetima na sprat smeštenim u objektima na imanju kontroverznog političara.

Telegraf navodi i da je tokom Dana zastave, albanskog nacionalnog praznika, na tom imanju organizovana „vojna parada“, kao i da je Lato tom prilikom izjavio: „Ovo je vojska koju stvaram.“

Njegovi „vojnici“ su tokom te parade bili naoružani različitim automatskim puškama. Ta organizacija nazvana je „Oslobodilačka vojska Ćamerije“, sa akronimom sličnim onima koje su koristile slične formacije na Kosovu, u Makedoniji i na jugu Srbije.

Prištinski mediji navode da je Lato održavao dobre veze sa Ramušom Haradinajem.Telo raskomadali testerom

Bota sot izneo je nezvanične detalje o načinu na koji je Lato ubijen, tvrdeći da je najpre otet još 15. jula, zatim mučen 48 sati, nakon čega je testerom raskomadano telo bačeno u reku.

Vest o ubistvu Latoa potvrdio je premijer „Republike Ćamrija“, Ali Aliju koji tvrdi da je pozadina ubistva politička. Međutim, Bota sot navodi mogućnost i da je Lato ubijen zbog kockarskih dugova, prenosi Kossev.

Lato je nezavisnost „Republike Ćamrije“ od Grčke proglasio 30. oktobra 2016, kada se takođe imenovao i za predsednika istog entiteta, a kako javlja Bota sot, tokom 2017, obećavao je da će početi sa izradom pasoša „Republike Ćamrija“.

Lato je sahranjen pre nekoliko dana u Albaniji, a ispraćen je sa zastavom „Velike Albanije“, prenosi Bota Sot.

KOMENTARI2 komentara

  1. Ivke says:

    Pa sta ste mislili da je dzabe saditi tikve sa djavolom??? Ne bre uvek mu se o glavu olupaju

  2. Djoka Brica says:

    Sonja Biserko, Natasha Kandic, Cedo Jovanovic i ostala izrodska banda tesko su primili ovu vest,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *