ПОЧЕО ДИРЕКТАН СУКОБ РУСИЈЕ И АМЕРИКЕ: На удару амерички дронови

POČEO DIREKTAN SUKOB RUSIJE I AMERIKE: Na udaru američki dronovi

10 aprila 2018

Rusi su otpočeli operaciju ometanja američkih bespiltnih letelica (dronova) u Siriji, javlja američki „NBC news“ pozivajući se na izvore iz vojske SAD.

Rusi su počeli da ometaju signale i navigaciju američkih dronova što ima velike posledice po američke operacije u Siriji, navodi ova televizija. Oni navode da Rusi pokušavaju da spreče odmazdu vojske SAD nad Sirijskom arapskom armijom zbog navodnog hemijskog napada u Dumi.

Dalje se navodi da su Rusi već izveli takve operacije izveli u Ukrajini prošle godina, ali i nekoliko puta, u manjem obimu, u Siriji.

Nije saopšteno da li je neko od dronova pao usled ometanja.

(Pravda)

KOMENTARI8 komentara

 1. Bole says:

  Pa pašće. Polako. Bez žurbe.

 2. Zoran says:

  I treba da pocne rat izmedju njih, da se situacija konacno rascisti, a ne ovo mrcvarenje.

 3. Dr Kadžija says:

  E SAD ĆE DA VIDIMO KOM OPANCI A KOM OBOJCI! MAMICU LI IM SAD-ISTIČKU, POGANU I ZLIKOVAČKU!!! UDRI BRATE PUTINE SVIM SNAGAMA PO ZAPADNIM SOTONAMA!!! ŽIVELA VELIKA PRAVOSLAVNA SILA RUSIJA!!! ŽIVEO NEPOBEDIVI RUSKI NAROD!!! ŽIVEO CAR PUTIN PRVI!!!

 4. PRVA LINIJA says:

  NECE NJEGA RUSI DA OBORE, LETECE ONI I DALJE ALI ZA KOMANDAMA CE BITI RUSI...

 5. Miraš says:

  Biće izgleda ovo krupniji i težak napad na Siriju. Pored razarača Donald Kuk i Porter i ostalih snaga koje su već prisutne blizu Sirije i u Sredozemlju priključiće se još: udarna grupa američke mornarice, na čelu sa nosačem aviona „Hari Truman“ koja je krenula iz stalne baze u Virdžiniji kako bi bila raspoređena u Evropi i na Bliskom istoku, saopštio je portal „Stars end strajps“. Ovu grupu čine raketna krstarica „Normandija“, raketni razarači „Arli Berk“, „Balkelej“, „Forest Šerman“ i „Faragut“, a njima će se pridružiti razarači „Džejson Danam“ i Salivans“. Na brodovima će biti ukupno 6.500 vojnika.

 6. Miraš says:

  Prema danas objavljenom mišljenju ruskog analitičara Viktora Baraneca, ako američki razarači lansiraju ovoga puta rakete na vojne objekte Sirije, a tamo se nalaze i ruski vojni savetnici, odgovor Moskve će biti trenutan: setimo se upozorenja načelnika ruskog Generalštaba Valerija Gerasimova da će ruska grupacija u Siriji uništiti ne samo rakete koje budu gađale Damask, nego i brodove i avione s kojih su lansirane. „To već znači neposredan sukob SAD i Rusije, odnosno faktički rat. Dalji razvoj te priče je nemoguće predvideti jer se radi o dve najveće nuklearne države“, upozorava Baranec.

 7. Trifun says:

  Zagrijavanje. Letice po zapadnim genocidnim hijenama NA SVE STRANE. Hiljade tona radioaktivnog otpada. IZ HUMANITARNIH RAZLOGA. Nema nazad.

 8. Miraš says:

  Iz baš ruskih medija. Tramp je otkazao svoj put na samit u Latinsku Ameriku zbog Sirije. On će da gleda napad iz kuće, a ne iz inostranstva. Moguć je najveći direktan sudar SAD i ruske vojske u istoriji. Kod Donalda je sada velika unutarpolitička pometnja i pretresi advokata. Čoveku je kao vazduh nužan "mali pobedonosni rat", čarobni štapić mnogih američkih predsednika. ... Pišu da snage SAA se premeštaju što je u principu logično da udju pod kišobran ruske PVO. Da, a tomahavci nešto mogu samo protiv stacionarnih ciljeva u Siriji. Ruske kontigente na sirijskoj teritoriji će pokušati da ne diraju i najverovatnije neće ciljati kvartale vlasti u Damasku. Sirija i Rusija koriste PVO protiv projektila u Siriji i onda svaka strana će tvrditi koliko dobro su postigli cilj i izvršili zadatak.... Mislim da prilikom pisanja ovog članka autor nije znao sa koliko to snaga SAD kreće na Siriju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *