ПОЧЕО ХАОС НА КОСОВУ: КФОР се распоређује! ЧЕКА СЕ ОДГОВОР СРБИЈЕ ПОСЛЕ САВЕТА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ (ВИДЕО)

POČEO HAOS NA KOSOVU: KFOR se raspoređuje! ČEKA SE ODGOVOR SRBIJE POSLE SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST (VIDEO)

4 avgusta 2018

Pripadnici Kfora od jutros su raspoređeni na prilazima jezeru i hidroelektrani Gazivode, u opštini Zubin Potok.

Na prilazima Gazivodama nalazi se vise džipova sa pripadnicima američke vojske, sa puškama, javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta.Oni ističu da se ne radi o blokadi, već, kako je ranije i saopštio Kfor, o delu planirane redovne vežbe međunarodne misije.

Vojnici Kfora stoje pokraj puta, ne sprečavajući prilaz jezeru, kao ni hidorelektrani.

Na Kosovu danas, nakon brojnih špekulacija, upozorenja, pa i pretnji premijera Ramuša Haradinaja Srbima da ne pokušavaju da uspostave autonomiju zbog isteka roka za uspostavljanje Zajednice srpskih opština, među Srbima vlada uznemirenost.

Najviše se strepi na severu, gde se, zbog takve atmosfere, strepi od mogućnosti preuzimanja od strane prištinskih vlasti.

Gazivode su u proteklom periodu bile često pominjane kao „meta“ prištinskih vlasti, koje žele da ih „uključe“ u kosovski energetski sistem.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je više puta izjavio da nema govora o tome.

Jezero i hidrocentrala Gazivode, kod Zubinog Potoka, i trafostanica Valač su ključni energetski resursi na severu Kosova, u vlasništvu Elektroprivrede Srbije.

Gazivode, prema nekim procenama, prihoduju desetine miliona evra godišnje.

Deo sistema je i kanal Ibar-Lepenac, koji je praktično vitalni vodni resurs za teritoriju KiM, počev od snabdevanja vodom, preko navodnjavanja do rashlađivanja Termoelektrane „Obilić“.

POČELA SEDNICA SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST

U Predsedništvu Srbije jutros u 8.00 časova počela je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić hitno sazvao povodom situacije na Kosovu i Metohiji.

Na sednici Saveta, na kojoj će se razgovarati o tome kako da se zaštite srpski interesi i narod na Kosovu i Metohiji, učestvuju šef BIA Bratislav Gašić, ministar policije Nebojša Stefanović, premijerka Ana Brnabić i drugi članovi Saveta.

To su ministar odbrane , Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, Ljubiša Diković, ministar pravde, Nela Kuburović, republički javni tužilac, Zagorka Dolovac.

KOMENTARI11 komentara

 1. Miraš says:

  Potrudili su se i to kao pravi kriminalci noću da upljačkaju još i jezero i hidroelektranu Gazivode za svoje Američko čedo NATO-narko-Kosovo.

 2. Miraš says:

  Država Srbija ima da nestane zato što se uporno drži mačke EU i mačke Amerike koje su dve rodjene sestre atlantističke vrste. Da miš (Srbija) isključivo trčkara za mačkama sa nadom da će tako preživeti, toga u majci prirodi nema. Mi smo bili više puta napadnuti u oružanom sukobu od strane NATO-a 90-tih godina, te kako neko može da se nada da će Srbija konačno biti spašena u zagrljaju EU. Biće konačno udavljena, a ne spašena.

  • goran says:

   Ama, ne kazes gde su braca Rusi??? Kako je ta tema nestala, a godinama ste pljuvalji sve one koji su ukazivali na ocigledne cinjenice???

   • Miraš says:

    Mi smo počev od 2000-te izabrali da budemo razrodjena braća u odnosu na Rusiju te prema tome jasno je da samo prava srpska hulja sada može da pita "Gde je Rusija?". Konačno bar žuti Čeda Jovanović je doživeo debakl na BG izborima, ali važno je da nam se ti javljaš. Mi Srbija sve više virimo iz dupeta i NATO-u i njegovom drugom licu koje se zove EU i sami sebe ponižavamo i uništavamo praveći se blesavi da nam oni nisu neprijatelji. Čim se mi sve više vezujemo za atlantistički svet time automatski Srbija i u odnosu na Rusiju ponaša se ne samo kao odrodjeni brat nego postaje i neprijatelj Rusije. Ne može zajedno i Rusija i EU kao što nas uči "najpametniji" SNS, to je neodrživo zato što i EU je atlantistička te odnosi se neprijateljski prema Rusiji. Zna se da je prvi napravljen NATO savez sa ciljem da bude neprijatelj Rusije na čemu i dan danas rade. Sećam se i jednog tvog komentara u kome predlažeš da Srbija bude članica NATO. Nije te bilo sramota ni od momaka poginulih na Košarama da tako nešto tresneš.

 3. rajko says:

  Kako da se zaštite srpski interesi? Tako što se uhapsi AV. Ništa lakše, ništa brže, ništa efikasnije.

  • goran says:

   Slazem se, ali ko da ga uhapsi kad Srbe ne zanima sta ce biti sa njima? Srbi kao narod su se predali i prodali, u tome je problem. Vicic je idealan vladar nad takvim narodom.

  • dane says:

   vucku su dani odbrojani.u helsinkiju je to potvrdjeno

 4. Za Srbiju says:

  Ovi ne mogu da sačuvaju ni stado ovaca u oboru.

 5. antic goran says:

  Nemate vi pojma sa politikom . Nista nije onako kako izgleda . Srbija izlazi na more uskoro.Zivi bili pa videli.

 6. doktrina soka says:

  Poceli sastanak ujutro u 8,dobro naspavali, posle kafice i dorucka,ala su se uzbudili.A ja da se palim,hahaha.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *