ПОЧЕО ХАОС ОКО ЕНЕРГЕНАТА! Словенци остали без гаса са терминала на Kрку, посао добио хрватски партнер Газпрома!

ПОЧЕО ХАОС ОКО ЕНЕРГЕНАТА! Словенци остали без гаса са терминала на Kрку, посао добио хрватски партнер Газпрома!

20 маја 2022

Словеначки дистрибутер гаса Геоплин остао је „празних шака“ на хрватском јавном позиву за подношење пријава за закуп већих капацитета течног природног гаса (ТПГ) на терминалу на острву Kрк, извештава словеначка агенција СТА, позивајући се на писање портала Нецензурирано.Упркос супротним тврдњама, посао је добио хрватски партнер руског Гаспрома – Прво Плинарско друштво, наводи се у тексту.

Хрватска влада је, како се подсећа, почетком априла понудила свој терминал на Kрку за увоз ТПГ-а из прекоморских земаља у Словенију, која је изразила заинтересованост за тај посао. Министар за инфраструктуру Јернеј Вртовец рекао је тада да ће додатни капацитети покрити око трећину словеначке потражње за гасом ове године.

Међутим, разговори су пропали, што је велики ударац за Словенију у условима енергетске кризе, оцењује портал Нецензурирано и додаје да то значи да Геоплин неће моћи да користи гас који на Kрк долази из азијских и афричких земаља, јер је књига резервација попуњена све до 2027.

Геоплин би могао да купи гас преко посредника, али по знатно вишој цени, наводи се у тексту и напомиње да нема званичног објашњења зашто је пријава словеначког дистрибутера гаса одбијена.

KOMENTARI2 коментара

  1. Косовац says:

    На Крку се истоварује гас из целог света, не само из Америке. Он је скупљи од Руског гаса, вероватно због транспорта и манипулације замрзавања и одмрзавања. Никако не могу да сазнам цену тог гаса, па да ту цену упоредим са ценом од 300 евра колико кошта Руски гас. ……………Ако су Словенци извисили ту на Крку, саветујем их да зезну све своје пријатеље евроунијате, па да склопе споразум и купе од Руса њихов гас који је чак и много јефтинији, па да тако и ућаре и надокнаде овај пораз који су доживели на Крку. Али, не знам како ће реаговати она дртина Џо Бајден, може матора будала да казни Словенце неким педагошким бомбардовањем.

    • Čudomir says:

      Kako nekima nije jasno da ceo Zapad počiva na otimačinama prevarama prodavanju magle i kriminalnim radnjama. EU je birakratsko sedište plaćenih birokrata koji će raditi sve ono što im kažu njihovi poslodavci. Nije mi jasno šta se vidi u toj EU kad je na sve strane nepošteno poslovanje-otimačina od slabijih. Sve je po principu ko koga zezne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u