ПОЧЕО ЈЕ ВЕЛИКИ СУКОБ ЗАЛУЖНОГ И ЗЕЛЕНСКОГ

POČEO JE VELIKI SUKOB ZALUŽNOG I ZELENSKOG

23 avgusta 2023

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski optužio je glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog za neuspeh ofanzivne operacije Oružanih snaga Ukrajine.

Ovo je izjavio bivši analitičar CIA Lari Džonson na Jutjub kanalu Judging Freedom.„Iako Zalužni i dalje komanduje trupama, Zelenski ga je kritikovao i optužio za neuspeh ukrajinske vojske u ovoj kontraofanzivi“, rekao je ekspert.

Kako je Džonson primetio, odluka vlasti da ne puste na front predstavnike svetske štampe elokventno govori o porazu Oružanih snaga Ukrajine, tako da mediji nisu mogli svima da pokažu koliko su loše stvari za kijevske bezbednosne snage na linija fronta.

Ukrajinska vojska je 4. juna krenula u kontraofanzivu na južnodonjeckom, artjomovskom i, pre svega, zaporoškom pravcu, ubacivši u borbene brigade koje je pripremila Severnoatlantska alijansa i naoružane zapadnom tehnikom.

Vladimir Putin je 21. jula primetio da neprijatelj nema rezultata, a zapadni kustosi su bili očigledno razočarani tokom „kontraofanzive“. Kijevu , prema njegovim rečima, ne pomaže ni snabdevanje oružjem i municijom, ni slanje hiljada plaćenika i savetnika.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *