ПОЧЕО ОТВОРЕНИ ДИПЛОМАТСКИ РАТ: Хрватска узвратила Србији!

POČEO OTVORENI DIPLOMATSKI RAT: Hrvatska uzvratila Srbiji!

22 novembra 2023

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske odlučilo je da reaguje recipročno na odluku srpske vlade, pa je proglasilo savetnika Ambasade Srbije u Zagrebu Petra Novakovića perosonom non grata.

Hrvatski MVEP je odluku doneo reagujući na odluku Beograda da prvog sekretara Ambasade Hrvatske u Srbiji Hrvoja Šnajdera proglasi personom non grata zbog špijunaže.„U skladu sa čl. 9. Bečke konvencije o diplomatskim odnosima, odlučili smo da savetnika srpske Ambasade u Zagrebu, gospodina Petra Novakovića proglasimo personom non grata na području RH. Nota je uručena ambasadorki Srbije u Hrvatskoj“, navodi se u saopštenju koje prenosi HRT.

Osim reciprociteta, MVEP ne navodi druge razloge za donošenje ovakve odluke.

(RT Balkan)

KOMENTARI10 komentara

 1. Gagi says:

  Na Srpskom Balkanu polako krece igranka. Nisu ove posete EU zvanicnika poslednjih dana slucajne. U narednom periodu ce u Vojvodini biti svega i svacega, KiM je takoreci vec zavrsena prica.

 2. Kulak says:

  Prekinuti diplomatske odnose i onemogućiti hrvatskim firmama rad u Srbiji.

 3. Kosovac says:

  Da je Hrvatska neka normalna država, ona bi šut kartu dala ambasadorki. Tako bi zadovoljila i Srbe, a i diplomatski protokol.

  • Željko says:

   @Kosovac Kao državljanin i Hrvatske Vam mogu napisati da Hrvatska nije neovisna a ni suverena država, jer po "mišljenje" mora uvijek zvati u USA, mišljenje EU i Njemačke se ne uvažava u USA!

   • Kosovac says:

    @ Željko, …..Kolega, nisi me razumeo. Kada sam rekao da je Hrvatska trebala da dadne šut kartu ambasadorki, mislio sam na ambasadora Srbije Jelenu Milić. Pošto je ona lobista i ambasador NATO pakta, a u Srbiji nije uopšte omiljena, rekao sam da bi Hrvatska tako zadovoljila Srbe. Bila bi to odlična situacija, Srbija pošalje u Hrvatsku govno za ambasadora, Srbi se ljute, a Hrvatska im učini uslugu i govno ambasadora vrate u Srbiju. To bi bio zaista prijateljski gest Hrvatske - ne prema Srbiji ali zato prema Srbima. Sada, nemam odgovor na pitanje zašto to Hrvatska nije uradila, da li zato što ne voli Srbe, ili zato što se plaši od NATO pakta.

 4. milorad5 says:

  počinje vlažno vreme u evropi i karton države kao što je hrvtska će se jednostavno istopiti na kiši medjunarodne oluje...sejali su oluju dobiće uragan, oni su već počeli da se tope...zato bez uzbudjivanja imamo posla sa zombi državom...

  • Gagi says:

   milorad5... Tvoj optimizam prijatno nadahnjuje, medjutim, Srbi su utucani u mozak a katolici su uvek u istoriji bili nasi ljudozderi. Da li danas neko uopste realno sagledava sta se radi sa nasim narodom poslednjih decenija. Necemo da ulazimo u beznacajne sitnice izbora "nasih" najvisih kadrova u ovoj drzavi koji odlucuju o nama. Ova vrsta "naseg" nacionalnog mazohizma NIKADA nije postojala u celoj Srpskoj istoriji.

 5. da da says:

  Hrvati vladaju Hrvatskom i Srbijom,za čiji je mozak ova igranka to niko ne zna.

  • Željko says:

   @da da Srbijom i jednim entitetom u BiH! Ana sa otoka Krka Brnabić na You Tube snimka kako je u brodu kojim ona upravlja sa šahovnicom zaustavlja HR policija, ima mnogo nekretnina na otoku Krku! Dalje Željka C. unuka "čuvenog" satnika Peje Marića koji je u WW II temeljito "očistio" srpska sela oko Dervente, rođeni ujak joj je Ivo Marić predsjedatelj Udruge branitelja HVO u BiH i naravno "veliki Srbin" od Tomislavgrada DodiG, poslije WW II promijenjeno u Dodik! P.S. Sve što sam napisao je odgovorno tvrdim istina i može se provjeriti i kod hrvatskih i kod srpskih izvora na internetu!

   • da da says:

    Svako ko hoće vidi da je Srbija direktna oblast pod upravom Zagreba.Admin je normalno obrisao komentare od juče,ali niko ne može sakriti tu činjenicu,Mene kao Srbina to boli,ali je istina.Srbima su ostali zidovi za grafite,ali evo ukrajinci strani državljani brišu te grafite i niko im ne može ništa.Šta reći više haha.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *