ПОЧЕО РАТ МЕЂУ НАТО САВЕЗНИЦИМА: Турска војска гранатирала америчке трупе! ВАШИНГТОН ВАН СЕБЕ!

POČEO RAT MEĐU NATO SAVEZNICIMA: Turska vojska granatirala američke trupe! VAŠINGTON VAN SEBE!

12 oktobra 2019

Američke specijalne snage u blizini sirijskog pograničnog grada Kobanea u regionu Alepo, večeras su se našle pod artiljerijskom vatrom s turskih položaja, javio je Pentagon.

Među američkim vojnicima nema povređenih.

Pozivajući se na visokog zvaničnika Pentagona i iračkog kurdskog obaveštajnog službenika, „Njuzvik“ je javio da se napad na pripadnike američke službe desio dok su izvodili operacije na brdu Maštenur, u gradu Kobani većinski naseljenom Kurdima.Do incidenta je došlo u trenutku u kome je američki ministar odbrane Mark Esper tokom konferencije za novinare uveravao medije da su američke snage premeštene i da turske snage znaju američke položaje.

Međutim, Rojters je, pozivajući se na američkog zvaničnika, javio da se eksplozija dogodila u blizini američke baze u gradu Kobani, ali da do sada nije saopšteno da li ima nastradalih.

U izjavi u petak uveče, zvaničnici Pentagona potvrdili su da su se američke trupe u okolini Kobanea našle pod artiljerijskom vatrom koja potiče sa turskih položaja.

„Detonacije su se dogodile na nekoliko stotina metara od mesta izvan zone Mehanizma bezbednosti i na području za koje su Turci znali da će na njemu biti prisutne američke snage“, rekao je u izjavi kapetan Bruk De Volt, portparol Odbrambenih operacija. „U redovima američkih trupa nema povređenih.“

„Američke snage nisu se povukle iz Kobanija,“ rekao je on i dodao da se „Sjedinjene Države i dalje protive prelasku turske vojske u Siriju van zone Mehanizma bezbednosti i na područjima gde Turci znaju da su prisutne američke snage. Sjedinjene Države zahtevaju da Turska izbegava operacije koje bi mogle rezultirati neposrednim i međusobnim odbrambenim akcijama.“

Nakon početnih izveštaja, oglasilo se tursko ministarstvo odbrane napominjući da je preduzelo sve mere kako bi osiguralo da ne bude napadnuta američka baza u tom području, dok turske snage odgovaraju na vatru koja se na njih otvara sa pozicija u blizini američke baze u Siriji.

Turska je započela vojne operacije na severoistoku Sirije protiv kurdskih snaga 9. oktobra u nastojanju da očisti pogranične oblasti od terorista i stvori sigurnu zonu. Turska smatra kurdske vojnike koje podržava SAD delom terorističke organizacije.

Nekoliko stranih lidera je na početku turskih operacija pozvalo na prekid svih vojnih aktivnosti.

KOMENTARI17 komentara

 1. persida says:

  Sad ce Rusi da spasu Amere, smela bih da se kladim.

  • Beli Orao says:

   Vrlo moguće obično veliki pokaže razumjevanje za ljutog neprijatelja!!!

 2. Milan says:

  Stoltenberg je juče izjavio da Turska neće biti izbačena iz NATO-a zbog vojne operacije u Siriji. „O tome nema reči ni u kom slučaju. Neke naše članice mogu da iskažu svoje mišljenje, među njima mogu da izbiju nesuglasice, ali mi smo najefikasnija Alijansa u istoriji i takvi ćemo i ostati“, rekao je Stoltenberg. - MOĆNA PORODICA samo ŠTO NIJE ZARATILA MEĐUSOBNO A JENS TVRDI DA JE SVE U REDU.

  • persida says:

   Cionisti odlucuju sta ce biti sa Nato paktom, a ne Zapadnjaci.

   • Milan says:

    Da, da. Shvatili smo tvoje bolesne namere: Zapadnjaci su nevinašca, oni su kao bebe. Oni su tako dobri i fini, samo ih kvare oni sakriveni i tajanstveni. Kako se zovu? Aha, "cionisti".

  • Predrag says:

   ameri nikad ne priznaju žrtve.

  • Velika Metla says:

   Milan,i ti,a i ja,bi tvrdio isto da si na njegovom mestu. On će i na natovoj samrti da ih brani.

 3. Gardista says:

  Da bi kurdi opstali treba da rokaju amere dok turci granatiraju.

  • teoretičar says:

   Ha!Zemlja drhti! Najstrateškiji komentar koji sam ikad pročitao.

 4. Velika Metla says:

  Gde su oni "nato-ljupci" da malo laprdaju o tome kako će članstvo u toj fašističko-pljačkaškoj hordi zvana "naci-nato" sprečiti ratove,i kako će ih oni braniti ako ih kao članice nato-a neko napadne. DrugosrPijanština na aparatima,sa sve ustašama i milogorcima-šlihtogorskim.

 5. dinki says:

  Kurd ima narav kao montenigers i šiptar(krađa i otimanje),zato nikada neće imati svoju nacionalnu državu bar onu koju sami mogu održavat.Srbijanci,prvi ,drugi,treći ili već koji ,sve se okreće na vašu stranu zapadu gori pod nogama zato su uprli svim silama da sada na izdisaju slome Srpsku naciju,ne prihvatajte nikakav dogovor sa šiptarima,nemaju oni što da traže na KiM,nikakva balkanska unija nikakakav balkanistan samo Srbija Srbima kada smo sami mi smo najjači,pogledajte samo svoje sportiste koje oni uspjehe nižu ni manje nacije ni većih uspjeha,gazite Srbi svoje dušmane jer ako nećete oni će gazit vašu nejač,nema više oprosta nikome jer su balkanske jame pune naših mučenika.

  • Boze Pravde says:

   Komentar za 5 plus.

  • Beli Orao says:

   Pridružujem se ! Pravo rečeno samo ovi drugo srbijanci ili kvazi Srbi njih treba prvo očistiti pa tek onda na rak Srbije .

 6. Rade says:

  Ko koga j. u ovoj jadnoj i napaćenoj Siriji više niko nema pojma! Nešto mi govori da će najviše da naj. civili, niko ni ne obraća pažnju na njih!

  • teoretičar says:

   Hrpa lešinara. Svi zajedno j. Sirijce.

  • Velika Metla says:

   Rade,to ti je potvrda onog ne baš mnogo starog vica. Sede i razgovaraju Buš i Rotšild. Kaže Buš "ajde da uubijemo 100 miliona muslimana,i plavušu s velikim sisama" Pita ga Rotšild"a što plavušu"? "Eto vidiš,kaže mu Buš niko neće ni pitati za muslimane".

   • Beli Orao says:

    Ovaj ti je orginalan!!! Tako će biti i sa Kurdima , sića za potkusurivanje!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *