ПОЧЕО РАТ НА ФИЛИПИНИМА: Исламска држава започела рат против Дутертеа (ВИДЕО)

ПОЧЕО РАТ НА ФИЛИПИНИМА: Исламска држава започела рат против Дутертеа (ВИДЕО)

23 маја 2017

Већа група тешко наоружаних припадника Исламске државе извршила је јуриш на град Марави и ушла у жестоке борбе са војним снагама те земље на градским улицама.

У град су хитно послата појачања војним и полицијским снагама.

Према извештају инфо-службе ИД-а, агенције Амак, терористи су успели да заузму градску болницу и на њој се сада виори црна застава.

Већи број грађевина у близини болнице је запаљен, јављају локални активисти.

Према проценама филипинских медија, у нападу учествује више од 500 терориста, а примећен је и познати „емир“ ИД-а.

До сада је, према званичним информацијама, забележено убиство 3 војника, док је најмање 12 рањено.

Како извештавају локални медији, борбе се и даље воде, иако је на Филипинима сада већ ноћ, а у борбама је запаљена и зграда затвора.

Терористи су проширили контролу до реке у северном делу града, и поставили барикаде на свим мостовима који воде у Марави са севера, а не дозвољавају ни локалном становништву да напусти подручје борби.

Филипини, који су и до сада били честа мета локалних испостава терористичких група (у земљи је забележено деловање преко 100 терористичких организација), нису се скоро сусрели са нападом оваквог обима Исламске државе. Да ли је ово само упозорење терористичких спонзора председнику Дутертеу, који је од преузимања власти у потпуности преокренуо политику коју је водила „51. чланица САД-а“ деценијама уназад, или почетак новог рата који је покренут под исламистичком маском, а у сврху свргавања легитимно изабраних председника једне државе, биће јасно у наредним данима.

Дутерте је, такође, зашао и у сферу још једног познатог интереса светских моћника – трговину наркотицима – и озбиљним радом на свом најважнијем предизборном обећању, нанео за кратко време огромне штете нарко-картелима на Пацифику.

 

(Правда)

KOMENTARI2 коментара

  1. Batina says:

    Satanisti gube kontrolu, pa koriste bradate zlikovce za svoje ciljeve.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u