ПОЧЕО РАТ Сороша и Орбана

POČEO RAT Soroša i Orbana

15 septembra 2018

Teza Najdžela Faraža da je „nuklearna opcija“, koju je Evropski parlament pokrenuo protiv Mađarske, u principu, osveta Džordža Soroša Viktoru Orbanu, itekako ima osnova, smatra istoričar Saša Adamović.

Naš sagovornik dodaje da je Orban čovek koji je prvi ukazao da iza masovnog priliva migranata u EU stoji, između ostalih, i Džordž Soroš i da je plan dovođenja ogromnog broja izbeglica u EU zapravo globalistički projekat čiji je cilj da promeni identitet EU.„Viktor Orban se deklarisao kao čovek koji svojom antimigrantskom politikom brani hrišćanski identitet Evrope. Po njemu, Džordž Soroš, stojeći iza tog masivnog i planskog priliva migranata u EU, želi da taj hrišćanski identitet dovede u pitanje. Naravno, nije prvi put da se Soroš imenuje kao neko ko stoji iza velikih globalističkih projekata i, u tom smislu, treba podsetiti da je on bio žestok protivnik Donalda Trampa u predizbornoj kampanji u Americi i da je Tramp ušao u sukob sa Sorošom koji je tada postao neka vrsta simbola globalističkih projekata koje on bogato finansira i iza kojih stoji“, ističe Adamović.

On dodaje da je jasno u ovom momentu u EU, što smo videli na primeru dešavanja u Evropskom parlamentu u slučaju Mađarske, da se zaoštrava sukob globalista, oličenih u brisleskoj birokratiji i suverenista, koji su već u nekoliko država na vlasti. Taj sukob će u budućnosti biti još oštriji.

„U ovom momentu videli smo da se on vodi u Evropskom parlamentu, ali, u slučaju Nemačke i žestokih antimigrantskih protesta koji se tamo dešavaju, moguće je da se taj sukob u međuvremenu prenese i na ulice evropskih gradova. Nešto slično imali smo i kad su u pitanju nedavni protesti u Rumuniji, gde je rumunska vlada takođe ukazala da iza tih masovnih protesta stoji Džordž Soroš i nevladine organizacije bliske njegovoj ideologiji“, kaže Adamović.

Sagovornik Sputnjika smatra da bi najavljena kontrasoroševska fondacija u Briselu, čiji je osnivač Stiven Benon, nekadašnji ideolog kampanje Donalda Trampa i nove desnice, a koja bi trebalo da podrži krajnju desnicu pred izbore za Evropski parlament mogla dosta da učini, bez obzira na to što „Trampov Dart Vejder“ i njegova fondacija ne raspolažu novcem koji ima Soroš.

Međutim, na nedavnim izborima u Švedskoj, gde su Švedske demokrate ostvarile dobar rezultat, videlo se da „nacionalno-populistički talas kojem prisustvujemo poslednjih godina u EU nije lako zaustaviti“.

„Upravo je ideja Stiva Benona da preko jedne takve fondacije omogući antimigrantskim, odnosno suverenističkim strankama, što je moguće bolji rezultat na izborima za Evropski parlament, da bi se na taj način zaštitio hrišćanski identitet Evrope i da bi se pružio otpor Soroševim globalističkim planovima i tako sabotirala njegova globalistička agenda. Mi vidimo da zaista, širom Evrope, te nacionalno-populističke stranke antiestablišmentskog tipa doživljavaju veliki uspon“, kaže Adamović.

On podseća da je Liga Matea Salvinija, zahvaljujući odlučnoj suverenističkoj politici lidera, dostigla 30 odsto popularnosti u biračkom telu, a da je i u najvažnijoj državi EU — Nemačkoj, antiestablišmentska Alternativa za Nemačku u ovom momentu, po istraživanjima javnog mnjenja, druga po snazi politička organizacija, dok je u Austriji na vlasti antimigrantska Slobodarska partija vicekancelara Hajnca Kristijana Štrahea.

Sasvim je moguće, a to se i očekuje, da na nacionalno-populističke, listom antiestablišmentske stranke, posle sledećih izbora za Evropski parlament ostvare znatno bolji rezultat nego do sada, uzimajući u obzir visoku motivisanost njihovih pristalica da na te izbore izađu.

Na taj način će jedna jaka grupa poslanika takvih stranaka itekako imati snage da se suprotstavi briselskoj birokratiji i utiče na radikalnu promenu politike u EU, zaključio je Adamović.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Deda Micko says:

    Orban zna sta su Jevreji doneli Madjarskoj u proslosti, napred junace, izbacuj vampire iz svoje zemlje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *