ПОЧЕО УЛИЧНИ РАТ У ХОНГ КОНГУ

POČEO ULIČNI RAT U HONG KONGU

30 septembra 2019

I DANAS je u Hongkongu došlo do pravog malog uličnog rata. Britanizovani Kinezi ponovo izašli na antikineske demonstracije. Bilo ih je „samo“ nekoliko desetina hiljada, ali su bili perfektno `naoružani`.

Gađali su policajce molotovljevim koktelima, kamenicama, komadima asfalta… Mnogi su imali bejzbol palice i različite šipke. Takvi su uglavnom bili pod maskama.Policajaca je takođe bilo nekoliko hiljada. Svi su bili pod opremom za razbijanje demonstracija. Jedan policajac je iz pištolja u kritičnom momentu ispalio „celu seriju“ pravih metaka u vazduh.

Lokalni mediji javljaju da se to dogodilo u delu grada Vančaj i da se razlog ne zna.

Na video-snimku napravljenom na tom mestu pola minuta pre pucnjave, vidi se kako demonstranti komadima cigle gađaju četvoricu maskirnaih nepoznatih koji su u rukama imali „telekopske pendreke“.

Vidi se takođe i kako ih oko 80 demonstranata juri i tuče ih. Tada im je pritrčao muškarac pod belom kacigom sa `predmetom` u ruci koji je ličio na pištolj usmeren uvis.

Do sukoba policije i demonstranata došlo je na nekoliko mesta. Na nekima su demonstranti zapalili ulaze u metro-stanice.

Odgovor policije bili su: suzavac, gumeni meci, vodeni topovi i prilično masovna privođenja. Pored Vančaja, najžešći je bio sukob u kvartu Admiralitet.

KOMENTARI3 komentara

  1. Velika Metla says:

    E sad ćete da vidite kako se kineska "drugosrpijanština" čisti iz zdravog naroda. Ono što je trulo u jednom narodu,što je metastaziralo,mora se odstraniti. Inače ode ceo narod.

  2. Vojna i ojdeSve says:

    Bash nas briga.... I ovde je tako....

  3. persida says:

    Pustili ste Srdju Popovica da vam razara zemlju. Ocekivala sam vise od Kine, kad ono: cvikadzije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *