ПОЧЕО ВОЈНИ СУКОБ РУСИЈЕ И АМЕРИКЕ – појавили се снимци, ИМА ПОВРЕЂЕНИХ (ВИДЕО)

POČEO VOJNI SUKOB RUSIJE I AMERIKE – pojavili se snimci, IMA POVREĐENIH (VIDEO)

27 avgusta 2020

Najmanje četiri američka vojnika povređena su nakon sukoba s ruskim vojnicima na severoistoku Sirije, javlja Politico.

U šturom nacrtu vojnog saopštenja ne razaznaju se okolnosti incidenta koji se, kako javlja Politico, dogodio ove sedmice.Vojnici nisu doživeli ozbiljnije povrede, uglavnom se radi o blagim kontuzijama i potresu mozga, navodi se u izveštaju Pentagona.

Potvrda incidenta stiže nakon što su se ranije u sredu na Tviteru pojavili snimci bliskog susreta američkih i ruskih snaga na kojima se vidi kako se vozilo, koje navodno pripada ruskoj strani, zaleće u američko, a sve pritom u niskom letu nadgleda jedan ruski helikopter.

U Pentagonu nisu potvrdili autentičnost tih snimaka, ali u nacrtu svog saopštenja potvrđuju da je došlo do namernog zabijanja ruskog u vozilo koje pripada ‘koaliciji’, tj. američkim i savezničkim snagama u Siriji.

„Više ruskih vozila na nesiguran je način krenulo u poteru za američkima“, navode u američkom ministarstvu obrane.

Iako je Donald Tramp naredio povlačenje američkih snaga iz Sirije, tamo se i dalje nalazi oko 500 vojnika, većinom na severoistoku države.

Oni se tu zajedno s protivnicima režima Bašara al-Asada bore s ostacima Islamske države, a iako u relativnoj blizini operišu i ruske snage, koje su u savezu s Asadom, do sad se uvek pazilo da ne dolazi do bliskih susreta pripadnika vojski svetskih supersila.

Kako primećuje Politico, Rusi su u proteklih nekoliko meseci počeli sve više da prodiru na teren koji su prethodno kontrolisali Amerikanci, nastojeći ih tako do kraja izguraju iz te države.

Iako je do sad bilo manjih incidenata, oni su bili izrazito retki, a samo jedan je bio nasilan.

Reč je o višesatnoj bici do koje je došlo 2018. godine, a u kojoj su američki komandosi ubili do 200 pripadnika Asadovih snaga i ruskih plaćenika iz privatne kompanije Vagner grup.

KOMENTARI5 komentara

 1. Hašimoto Guzi says:

  Pa naravno kada se amerikanci bore zajedno sa islamskom, ameri su uvek imali topovsko meso koje treba da završi posao za njih, a oni ako je moguće da sačuvaju guze, e neće moći!

 2. milorad3 says:

  pa uskoro će američka armija da oseti ukus prave bitke sa obučenim i dobro naoružanim protivnikom.Moža je to dobro za hladjenje odredjenih ambicija u pentagonu.Ponekad se i na malom uzorku mogu videti velike stvari i da sam na ruskom mestu ja bi ih šiknuo, čisto da vide kako izgleda NAPAD, ozbiljan snažan napad to kill, bez šanse da shvatiš odakle te rokaju i sa čime,to je američki specijalitet bio pa neka malo užuvaju u tome.Mislim da bi jedna takva udarno-pokazna situacija iamla uticaj na američku politiku više od bilo kakave diplomatije.Ako shvate nivo svoje SLABOST moža se i smire.U svakom slučaju oni su se prilično napatili sa nama ovde a mi smo P.dim u odnosu na ruse tako da su ameri ozbiljno NAJE... ako rusi reše da ih napraše a mislim takodje da će se to desiti ako bajden pobedi i to momentalno. Tramp je oprezan i neće da srlja ali bajden i kamarila će odmah krenuti u pumpanje mišića i biće neophodno smirivanje doživljaja okupatorskih trupa iz USA u siriji.Ovaj incident samo pokazuje koliko su ruski OBIČNI VOJNICU besni na amerikance a to nije dobro nikako za dotične.

 3. Otpor Idijotizmu says:

  Ovi marinci ko neke devojcice. Presekli im put i sad placu i lece se od stresa.

 4. milos says:

  "Reč je o višesatnoj bici do koje je došlo 2018. godine, a u kojoj su američki komandosi ubili do 200 pripadnika Asadovih snaga i ruskih plaćenika iz privatne kompanije Vagner grup." Koliko se secam ta grupa je bombardovana

 5. mister x says:

  cije tekstove prenosi ovaj usrani sajt?kakav sukob između amerikanaca i vagnerove grupr,to je obićna glupost novinari iz njemaćke i italije su dokazali da su stradali iskljućivo sirijski vojnici,a da je svih sedam pripadnika vagnera nastradalo u ekspolziji bombe pored njihovog vozila!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *