ПОЧЕО ЗАВРШНИ ЧИН ДРАМЕ: Бахмут ће са „Вагнером“ дотући и регуларна руска војска

POČEO ZAVRŠNI ČIN DRAME: Bahmut će sa „Vagnerom“ dotući i regularna ruska vojska

28 marta 2023

Prigozhin at Bakhmut tank monument

IZGLEDA da je počeo završni čine bitke za Bahmut (sovjetski naziv: Artjomovsk). Jedino je neizvesno koliko će potrajati: dva-tri dana ili nekoliko.

U taj grad, čiji pad će biti težak i bolan udarac za kijevski režim, ušle su i jedinice ruske regularne armije, ali će vrh napadačkog koplja i dalje činiti jurišni odredi „Vagnera“.Pritisak na ukrajinske položale će se sve više pojačavati jer Rusi sada u Bahmutu i oko njega imaju veću koncentraciju vojnika i veću vatrenu moć.

Ukrajinskom bahmutskom garnizonu noge, zapravo, vise nad provalijom jer su ruske snage znatno pojačale i napad na Hromovo, utvrđeni gradić na jedinom asfaltnom putu (prema Časovom Jaru) preko kojeg „90 odsto opkoljenim“ još stižu municija, pojačanja i hrana.

Moskovski vojni ekspert Aleksej Leonkov ukazuje:

„Bahmut je već operativno opkoljen jer naši vatrom kon trolišu sve puteve prema njemu. Bitka za Hromovo ipak je izuzetno važna jer će Ukrajinci njime, ako ga zadrži još koji dan, pokušati i da se izvuče iz stupice koja se neumoljivo zatvara.“

Leonkov još dodaje: „Ukrajinci, uprkos očajničkom otporu, i dalje gube pozicije: metar po metar, kuću po kuću. Bahmut sigurno pada, sve je samo pitanje vremena. Protivnika smo bezmalo već slomili“.

Daglas Mekgregor, bivši savetnik šefa Pentagona, povodom borbi za Bahmut i na ostatku dopnbaskog fronta navodi:

„Ukrajinske snage ne mogu da dođu do ruskih trupa jer bivaju uništene teškim naoružanjem pre nego što im se dovoljno približe. Ruskim borcima pomaže napredni obaveštajni sistem koji im daje uvid u dešavanja na bojnom polju,pa mogu da nanose precizne udare po ukrajinskim formacijama. Za Ukrajince je to užasna situacija ali malo šta mogu da povodom toga urade“.

(Fakti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Pet meseci od sada , izpostavice se da Bahmut nije osvojen. I tako u krug, vec prema dogovoru bankarskih cionista koji jedino znaju koliko ce rat trajati. A mi ovde mozemo samo da nagadjamo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *