POČETAK PADA MILA ĐUKANOVIĆA: Opozicija pobedila u Beranama, na ulicama se slavi

POČETAK PADA MILA ĐUKANOVIĆA: Opozicija pobedila u Beranama, na ulicama se slavi

10 marta 2014

pobjeda-zdravo-berane1Prema preliminarnim podacima, koalicija „Zdravo Berane“ je odnijela pobjedu nad DPS-om. Na osnovu prilično pouzdanih podataka, „Zdravo Berane“ ima sigurnih 19, dok DPS ima 16 mandata u skupštini Berana.

Na osnovu dosad obrađenog materijala, samo će „Zdravo Berane“ i DPS ući u skupštinu Berana. SDP i Pozitivna su osvojile po 2% glasova, dok je NS osvojila ispod 1%. U brojevima, NS ima 185 glasova, a PCG 332, dok SDP ima 362 glasa.

Izborni dan je obilovao brojnim nepravilnostima, ali ključnu ulogu u razbijanju razrađene DPS mašinerije, odigrao je odbornički kandidat Bato Đurišić , koalicije “Zdravo Berane“ koji je upao u „mini-štab“ DPS-a gdje se delila „jednokratna pomoć“ za dovedene birače DPS-a.

Policija je ubrzo privela Đurišića, koji je pušten poslije davanja zvanične izjave. Osim ovog, otkriven je još jedna „tajni izborni štab“ sa sličnim aktivnostima, u naselju Talum i kući Selmanovića.

Hrabrost aktivista na terenu koji su sakupili ozbiljnu dokumentaciju je na kraju dovela do pobjede opozicije.

Koalicija „Zdravo Berane“ je najavila krivične prijave protiv organizatora kupovine glasova i to Tarzana Miloševića, Svetozara Marovića, Buda Dabetića, Vuke Golubovića, Ervina Mandžukića, Voja Vujovića Irvina Masličića i Fahrudina Adrovića.

(In4s.net)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *