ПОЧЕТАК РАТА? – НАТО распоређује снаге у Источној Европи

POČETAK RATA? – NATO raspoređuje snage u Istočnoj Evropi

30 januara 2015

d0bdd0b0d182d0be-nato_russiaGeneralni sekretar NATO Jens Stoltenberg najavio je danas da će ovaj savez rasporediti male jedinice za koordinaciju udarnih snaga u šest istočnoevropskih država članica kao odgovor na „rusku akciju u Ukrajini“.

Stoltenberg je naveo da će NATO rasporediti jedinice u Estoniji, Letoniji, Litvaniji, Poljskoj, Bugarskoj i Rumuniji, kao i da će ministri odbrane 28 država članica NATO razgovarati 5. februara o punim snagama za brzo delovanje koje bi mogle za kratko vreme da reaguju u bilo kojem žarištu na teritoriji Evrope, prenela je agencija AP.

Male jedinice prethodnice biće sačinjene od nekoliko desetina vojnika i planiraće i organizovaće vojne vežbe, a obezbeđivaće komandu i kontrolu za eventualna pojačanja.

„Oni će biti ključni, jer će biti veza između nacionalnih snaga i NATO. Oni će planirati i organizovati vežbe i obezbediti neke ključne komandne elemente za pojačanja“, rekao je Stoltenberg.

On je precizirao da bi iduće nedelje trebalo da budu poznate NATO članice koje će da obezbede nekoliko hiljada vojnika, a da su Norveška, Nemačka i Holandija izrazile spremnost da daju svoj doprinos.

KOMENTARI3 komentara

  1. Apis says:

    MALE NATOVE TERORISTIČKE JEDINICE. IMAJU ZADATAK DA HUJSKAJU, UCENJUJU I TERORIŠU DRŽAVU DOMAĆINA KAKO BI MORALA RATOVATI PROTIV RUSA IAKO TO NIJE U NJENOM INTERESU. KADA RUSI RAZORE TAKVU DRŽAVU AMERIČKI TERORISTI SE JEDNOSTAVNO SAKRIJU I POBEGNU. NIKAD NE VERUJTE ZAPADNIM RAZBOJNICIMA !!!

  2. miroslav says:

    ma jedno veliko lupetalo!!!!!!!

  3. zuba zubic says:

    Apis govori moje reci, nece ameri da ginu, sve ove navedene "drzave" ima da nestanu sa lica zemlje dok si reko keks, a Rujke ih tolerisu, videcemo dokle.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *