ПОЧИЊЕ! Америка штампа 1,9 билиона долара

POČINJE! Amerika štampa 1,9 biliona dolara

7 marta 2021

AMERIČKI predsednik Džo Bajden zahvalio se Senatu – gornjem domu Kongresa SAD – što je odobrio zakon sa merama za stimulisanje ekonomije i pomoć porodicama u vrednsti 1,9 biliona dolara.

Pritom je obećao da će više od 85 odsto američkih domaćinstava dobiti specijalne čekove.Senat je taj paket mera odobrio sa 50 glasova „za“ i 49 protiv.

Bajden je naveo da je pandemija koronavirusa odnela živote više od pola miliona Amerikanaca, da je primorala više od 400.000 firmi da se zatvore, a milione stanovnika SAD ostavila bez posla.

Prema Bajdenovim rečima, pomoć odobrena porodicama i biznisu omogućiće i povećanje proizvodnje vakcina i masovniju vakcinaciju.

Obećao je da će Sjedinjene Države potreban broj doza vakcine imati do sredine maja.

Potom se direktno obratio Amerikancima:

„Čekovi će početi da vam stižu već tokom marta … Više od 85 odsto porodica dobiće po 1.400 dolara po članu“.

Ovo znači da će „prosečna porodica“ sa dvoje dece i prihodom do 100 hiljada dolara godišnje dobiti ukupno 5,6 hiljada dolara.

Bajden je, inače, obećao da će do proleća 2022-ge u SAD „vratiti život kakav je bio do pandemije“.

KOMENTARI4 komentara

 1. M says:

  Ništa to nije spram činjenice da je USA u posljednjih par godina odštampala nekoliko tisuća milijardi dolara ili puno više,daklen u privatnim štamparijama-bankama tajkuna koje glume USA institucije,a za filanje upravo tih privatnih banki-grupacija i njihovih belosvjetskih interesa!Sve to vodi Velikom financijskom razrješavanju i na svjetskom nivou,jer ovako još dugo neće moći ići!

 2. test01 says:

  Vec su odstampali 4 biliona prosle godine, znaci cirka 6 biliona papircica za godinu dana - i kao nema inflacije? Onda kazu demoNkrate dace 1400 dolara po porodici. U americi ima preko 300 mil stanovnika - mnogo manje familija. Neka kazu da ce da podele 300 miliona (a cifra je mnogo manja) sta je sa 1.6 biliona dolara, gde to "nestalo" ??? Ova korona je VELIKI dobitak za mnogr (bogate) !!!!

 3. I Love Jesus says:

  Proleće 2022 nikada ne može vratiti ono što je bilo, oni koji su imali prihod 100 hangred dolars godišnje, sada će imati 5,4 hiljada? Ili je u pitanju štamparska greška, drugim rečima ovi će komotno umreti od gladi, osim ako ne budu jeli neku bilijevu sintetičku govedinu i pretvore se u telad za sledeću seriju klanja. Mislim onaj naš Jasenovac biće mala maca u odnosu na izumiranje ljudske vrste radi pandemije? Licemerni osmeh Bide-a to potvrđuje? Da li štampanje zelembaća u vrednosti od 1,9 bil. dol. vredi koliko i život čitave jedne populacije koja se zatekla u nezgodno vreme na nezgodnom mestu ili tlu jedne naopake države? Kada tako rade sa svojim narodom, kako će tek sa tuđim narodima? Spasite se kroz Hrista!

 4. petrovgrad says:

  Nisu ludi da kopaju rude, da vade naftu gas. Što bi radili na njivama. Za te poslove postoje robovi. Ameri lepe par šlepera artije, par kante farbe i u koferče i lažnjacima plaćaj Ruse, Induse, Kineze i sve redom. Robovi će da kopaju u rudnike. Kad će ostatak sveta da se opameti i oslobodi ropstva. Izbacite dolare i uvedite trampu. Tada bi Rusija i ostatak sveta procvetao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *