ПОЧИЊЕ ХАОС! Врховни вођа Ирана ПРЕСЕКАО!

ПОЧИЊЕ ХАОС! Врховни вођа Ирана ПРЕСЕКАО!

17 новембра 2019

Врховни вођа Ирана ајатолах Али Хамнеи подржао је повећање цена горива за 50 одсто које је довело до протеста широм земље, оценивши да су државни непријатељи и страни елементи криви за саботажу.

„Неки људи су забринути због ове одлуке, али саботажа и паљевина су дело хулигана, а не наших људи. Противници револуције и непријатељи Ирана увек су подржавали саботажу и кршење прописа безбедности и то и данас чине“, рекао је Хамнеи.Он је додао како није упознат са детаљима у вези са порастом цена, али зна да су о томе одлучила владина тела и експерти што треба подржати.

Демонстранти су изашли на улице више градова Ирана након што је председник Хасан Рохани донео одлуку 15. новембра о укидању субвенција за гориво да би се помогло сиромашнима.

Бензин у Ирану и даље спада у најјефтиније на свету, односно 15.000 риала по литру, што је око 27 британских пенија.

Иако су протести већином мирни до насиља је дошло у неколико случајева када је полиција употребила сузавац. Полиција је до сада ухапсила око 1.000 људи.

Демонстрације су показале бес људи чија се штедња полако топи, све је теже наћи посао и вредност риала је све нижа. У Ирану живи око 80 милиона људи.

Иран је четврта земља на свету по резервама сирове нафте.

(Срна)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. persida says:

    Pojesce sami sebe. Da im ne padne opet na pamet da mudzahedinisu po Bosni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u