ПОЧИЊЕ МЕДИЈСKИ РАТ ПРОТИВ РУСА У СРБИЈИ! Драматична порука шефа Пентагона Марка Еспера

POČINJE MEDIJSKI RAT PROTIV RUSA U SRBIJI! Dramatična poruka šefa Pentagona Marka Espera

3 oktobra 2019

Američki ministar odbrane Mark Esper najavio je početak ‘žestokog medijskog rata protiv Rusije u Srbiji’!

Esper, koji je imenovan za novog šefa Pentagona, kaže da ruske destabilizujuće aktivnosti na Zapadnom Balkanu do sada nisu uspele da ispune glavne ciljeve Kremlja u regionu, što dokazuju primeri Crne Gore i Severne Makedonije. Ipak, dodaje on, neophodno je da se NATO pakt ozbiljno pozabavi ruskim dezinformacijama, koje i dalje prikazuju SAD i zapadnu vojnu alijansu u negativnom svetlu.Zamena teza

Šef Pentagona je na medijski rat protiv Rusije pozvao govoreći pred Odborom za oružane snage američkog Senata.

– Ruske aktivnosti dosad nisu uspele u regionu Zapadnog Balkana. To najbolje pokazuju neuspeli državni udar u Crnoj Gori i Prespanski sporazum u Severnoj Makedoniji. Misija KFOR na Kosovu pruža ključnu sposobnost za odvraćanje od ruskog uticaja, koji nastoji da igra na nestabilnost u regionu koji se istorijski posmatra kao bure baruta Evrope. Zapadni Balkan jeste važan za Evropu koja je celovita, slobodna i u miru sa susedima. Istorijske tenzije i problemi balkanskih zemalja zahtevaju da se NATO pozabavi ruskim dezinformacijama, koje i dalje prikazuju SAD i NATO u negativnom svetlu, istovremeno podstičući sukobe na terenu – istakao je Esper.

Komentarišući ove navode, bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan kaže da novi šef Pentagona priča o dezinformacijama, a njegova zemlja upravo najviše širi lažne vesti.

– Ruske dezinformacije kojima nas Esper plaši nismo uopšte osetili, dok su zapadne dezinformacije do krajnjih granica satanizovale Srbiju i Srbe. Američka propagandna mašinerija lansirala je lažne vesti na dnevnom nivou i do usijanja je podigla antisrpsko raspoloženje na Zapadu. Priča o tome da Rusi destabilizuju Balkan jeste izmišljena i služi samo kao povod za perfidne akcije specijalnog rata vodećih obaveštajnih službi NATO na ovim prostorima. Znamo ko su gospodari rata i mira na Balkanu i samo od njih, a ne ‘ruskih dezinformacija’, zavisi da li će biti novih sukoba – upozorava Karan.

Uvlače nas u NATO

Miroslav Bjegović, dekan Fakultet za bezbednost ‘Edukons’, ocenjuje da Mark Esper nastavlja sprovođenje stare zapadne bezbednosne politike na Balkanu.

– Glavna teza te politike kaže da je Rusija odgovorna za destabilizaciju Balkana i da sve zemlje treba da joj okrenu leđa i da uđu u NATO. Zaboravili su, međutim, da srpski narod nepogrešivo prepoznaje prave namere SAD i pamti sve ono što su nam radili devedesetih godina. Nisu Rusi bombardovali i ubijali nedužne ljude i decu u Republici Srpskoj, Srbiji i na Kosovu, nego Amerikanci. Što se tiče Severne Makedonije i Crne Gore, pa te zemlje su upravo pod okriljem NATO izgubile državnost, slobodu. Više nisu svoj na svome, a njima potpuno vladaju strani elementi – zaključuje Bjegović.

(Informer)

KOMENTARI11 komentara

 1. Miraš says:

  NATO pakt predvodjen SAD-om je sam sebe predstavio. Zločine i neprijateljstvo NATO vojske i NATO suda koje su primenili na nama Esper bi sada da prikaže tek i kao "ruske dezinformacije". Zašto oni toliko lažu? Da govore istinu ta vojna organizacija ostala bi bez posla, a njihovi krupni kapitalisti-imerijalisti ne bi imali silu za otimanje tudjih bogatstava.

 2. persida says:

  Ma, da, sve planete suncevog sistema pod hitno u Nato. A onda napad na druge galaksije.

 3. Slobodanka says:

  Esperov pogled je tako "mio" da začudjujuće je da iznad takvog pogleda ne stoje ubojiti rogovi.

 4. rajko says:

  Nisam pametan... ja sam stekao utisak da "žestoki medijski rat" protiv Rusa i Srba traje neprekidno, oduvek. A sad, evo, čitam kako će početi u skoroj budućnosti. Zatim, pitam se šta oni to još mogu da primene od medijsko-propagandnog oružja što već dosad nisu, pa da nas iznenade i zbune? Ja sam mislio da je na nama izoštrio kandže svaki amer koji je bio ičemu vičan. Toliko pljuvačine, kleveta, lagarija, podvala... ma svega i svačega planeta nije videla do onog doba kad je zapad odlučio da Srbima zanavek smrsi konce. Slično su prošli i prolaze i Rusi. Sad oni nama nešto prete, a nama svejedno, zabole nas i za njih i za njihov medijski rat.

  • ralence says:

   Da se zaustavi negativan pad stanovništva u Srbiji ja predlažem da Srbska Vlada olakša dobijanje Srbske Nacionalnosti svim Pravoslavnim Rusima iz Ex-SSSR.Oni su danas proganjani na verskoj i rasnoj osnovi od Vlada novih Država nastalim raspadom SSSR. Ako se to desi onda bi Stranci sa Zapada imali razloga da se bune zbog Ruskog uticaja na Balkanu.

 5. master says:

  ovi kauboji misle da bas sve moze silom.

 6. Crna Plovdina says:

  Niko,ama baš niko ne želi Srbiju u jevropskoj uniji zbog Srba već zbog nato-a :nato je vojna formacija a SRBI su jedini GENOCIDAN narod na planeti,po tvrdnji tog istog nato-a.

 7. milorad2 says:

  on je VRŠIOC DUŽNOSTI on nema ovlašćenja da vodi KAMPANJE.Kako god ne treba uzimati ove izjave uopšte ozbiljno one služe drugim ciljevima i nemaju veze sa nama.

 8. Darko says:

  Ruske dezinformacije su mala deca za vase bestijalne lazi na sve strane. Pocnite sa Irakom koji ste unistili lazima, nastavite u Libiji, Afganistanu. Da ne idemo daleko u istoriju, da ne pricamo o satanizaciji Srba itd,itd. Nsjveci lazovi na svetu ste vi i britanci, ljudi bez morala.

 9. Beli Orao says:

  Ovoga , kao da je Kobila Olbrajt rodila !!!

 10. Ataman SKS says:

  Gomile laži. Evropa uopšte nije u miru i stabilnosti, imali smo Kataloniju, Italija ima teritorijalne pretenzije, Slovenija i Hrvatska, Korzika želi samostalnost, a i Kipar je barutno ostrvo. Crnogorski slučaj je montiran proces.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *