ПОЧИЊЕ НОВА ФАЗА ПРОКАЗИВАЊА СРБА

POČINJE NOVA FAZA PROKAZIVANJA SRBA

15 novembra 2021

Ima nešto duboko zastrašujuće u potezu člana predsedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića koji je protekle nedelje prekinuo intervju sa novinarom televizije Tanjug Markom Ivasom.Kada, posle Komšićevog udbaškog isleđivanja srpskog voditelja intervjua da prizna kako se u Srebrenici desio genocid, nije dobio taj eksplicitan odgovor, lažni hrvatski član predsedništva teatralno je napustio intervju.

Odmah, bez ikakve kritičke analize tog razgovora, bez ikakve esnafske objektivnosti ili bar solidarne distance, brojni regionalni mediji izvestili su da je Komšić napustio intervju jer je novinar Tanjuga – „negirao genocid u Srebrenici“.

Toksičnije i opasnije i od samog Komšićevog političkog cirkusa, reagovale su, dakle, novinarske kolege poltronsko ideološkom kvalifikacijom koja u svojoj suštini predstavlja ogoljenu laž.

Jer, Marko Ivas, iako se Komšić od intervjuisanog političara pretvorio u provincijalnog policijskog islednika „čvrste ruke“, svojom pozicijom potpuno je ogolio i obesmislio naopaki Inckov zakon o negiranju genocida.

Kako se sve odigralo?

Doslovno, Ivas je, na Komšićevo uporno i gotovo inspektorsko propitivanje, da li se slaže sa njegovom konstatacijom da je počinjen genocid, odgovorio da se ne slaže.

A na Komšićevo insistiranje da je reč o međunarodnoj presudi i na pitanje da li je novinar saglasan sa tom presudom, Ivas je odgovorio da nije.

Znači, zamislite da srpski političari napuste svaki intervju sa zapadnim ili regionalnim medijima koji konstatuju da je Kosovo nezavisno.

Zamislite da lideri Srbije i Srpske prekinu svaki razgovor sa novinarima koji istaknu da je srpski narod najveći krivac za ratove i da su Banjaluka i Beograd faktori nestabilnosti na Balkanu.

Zamislite da zvaničnici Srbije izbace iz kabineta svakog novinara koji ne kaže decidno, na početku svakog razgovora, da je 1999. godine izvršena brutalna agresija na SR Jugoslaviju.

Sve to je, naravno, potpuno nezamislivo i ne dešava se u savremenom, civilizovanom i kulturnom svetu.

Ali, u Bosni i Hercegovini, zemlji svakojakih političkih čuda koje moderno doba nije zabeležilo, vidimo da sve može.

Vidimo da može da se, po naopakom Inckovom zakonu podnese i krivična prijava protiv srpskog novinara zbog tobožnjeg „negiranja genocida“, iako Marko Ivas nijednog trenutka nije ni pomenuo genocid već je posle Komšićeve pasivne agresije izgovorio da se ne slaže sa presudom međunarodnog suda.

A znamo da je ljudsko i građansko pravo, u svim civilizovanim zemljama, čak i da se ima kontradiktoran stav o svim pravosnažnim presudama suda. One se poštuju, ali se o njima može imati svakakvo stručno, intelektualno, pa i krajnje laičko mišljenje.

Osim, izgleda, u Sarajevu.

Jer, vidimo da novinar iz Beograda u razgovoru nema tendenciju da nametne svoj stav o Srebrenici, već samo pokušava da odgovori na kanonadu Komšićevih isledničkih pitanja.

I da groteska bude potpuna, famozni Institut za istraživanje genocida Kanada odmah posle „intervjua“ podnosi krivičnu prijavu zbog „negiranja genocida“, ali ne protiv novinara Marka Ivasa, već, aljkavom greškom, protiv kamermana Tanjuga Marka Trošića, koji je samo snimao razgovor. Ko žuri taj i greši, što je brzo to je kuso.

Šta je sledeće posle ovoga?

Da Komšić i Bakir Izetbegović zaustavljaju preostale sarajevske Srbe na ulici i da ih isleđuju da li je bio genocid u Srebrenici. Ako kažu da ne znaju, odmah u zatvor. Ako ćute, isto zatvor i dvadeset po turu.

Šta je sledeće, da ne reagujemo kad se podižu krivične prijave protiv Srba koji ne dižu dobrovoljno dva prsta da uskliknu javno kako je Republika Srpska genocidna.

Šta je sledeće, da srpski novinari ili građani Srbije čim krenu u Sarajevo već na graničnom prelazu, umesto zelenog kartona, podnesu izjavu da je njihov narod genocidan.

Šta je sledeće?

(Sputnjik)

KOMENTARI5 komentara

 1. Čist je ko Suza says:

  Komšić: "Samo mi recite explicitno da u srebrenici nije bilo nikakvog genocida pa ću otići paćuć ne?" No, of corse my horse. Bilo je kaznenih vojnih ekspedicija na obe strane a ovu su namestili Alija i Klinton preko Orića. Klinton je to javno priznao i to na samoj komemoraciji u Srebrenici i to onda kada su premijera Vuči-ja gađali kamenjem a on nosio blindirani kišobran.

 2. Srbija cveta says:

  Jedini problem je što će nas držati pod sankcijama i na distanci zbog ne priznavanja Kosova (a mi ga u stvari priznajemo kao srpsku pokrajinu) i zbog negiranja genocida. U slučaju da sve ovo priznamo takođe bi nas držali pod sankcijama i na distanciji.

 3. da da says:

  Dobrih 30 godina srpska se javnost čudi što je ustaša,ustaša i što je balija,balija.Shvatite da njih ne zanima istina,njih samo zanimaju srpske teritorije i što više Srba da pobiju.

 4. Ivke says:

  Samo zanima što više Srba da pobiju.

 5. milorad5 says:

  ma nema sankcija nemoguće im je da sprovedu to, i onda im nije uspelo a vojni napad bi automatski značio svetski rat zbog srbije koja njih ne zanima uopšte u ovom trenutku.Imaju na zapadu preča posla a mi moramo da se nosimo sa ovom neprijateljskom grupom bivših,jer su shvatili da bez srbije i njenih resursa oni ne mogu da postoje, i zato bi da otmu ono isto što su tako žestoko pljačkali odavde dok su bili na kormilu SFRJ.Srbija je bila kolonija u sastavu SFRJ,kolonija pod kontrolom SVIH ostalih združeno uz blagoslov NATO, i sada više nema toga.Pogledajter koliko nam treba da se oporavimo od te divljačke pljačke,više od 20 god. i još ni pola nije uradjeno jer nam stalno sapliću noge gde god stignu.Samo gotovo je njihovo ,gotovo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *