ПОЧИЊЕ НОВИ УДАР на Трампа!

POČINJE NOVI UDAR na Trampa!

23 marta 2019

MINISTARSTVO pravde SAD saopštilo je da je specijalni prokuror za `rusko mešanje u predsedničke izbore 2016.` – Robert Miler – završio istragu započetu u maju 2017-te.

Izveštaj sa `obrazloženjima i objašnjenjima` stigao na ruke ministra pravde Vilijama Bara koji je obavestio Kongres SAD  – odnosno pravne komitete Predstavničkog doma i Senata – da ga „već izučava“.Obećao je da će kongresni komiteti prvi njegov izveštaj (na bazi Milerovog) dobiti u naredna dva-tri-dana.

Nejasno je šta će iz Milerovog izveštaja će biti otvoren za javnost i(li) dostavljeno Kongresu. Bar je obećao da će napisati svoj konačni izveštaj u kojem će sumirati Mulerova otkrića.

Otkrio je da će se pritom konsultovati i sa samim Milerom i sa svojim prvim zamenikom Rodom Rozenstejnom.

Miler je povukao – moguće je – svoj poslednji potez nakon što su se četvorica uticajnih kongresmena-demokrata pismom obratila trima glavnim američkim službama bezbednosti. Sa molbom da istraže delovanje izvesne Li Sindi Jang i njene veze sa Trampom.

Pismo su potpisali: predsednik stalnog komiteta   predstavničkog doma za obeveštajne službe Adam Šif, predsednik pravosudnog komiteta Predstavničkog doma Džeri nadler, potpredsednik specijalnog senatskog komiteta za obaveštajne službe Mark Vorner i član senatskog pravosudnog komiteta Dajan Fajnstejn.

Li fe vlasnica `salona za masažu` Orchids of Asia Day Spa

na Floridi. Ali, zbog čega se demokratska četvorka za nju „zakačila“?

Kongresmeni pišu da je Li stvorila celu mrežu `salona` u kojima devojke-imigrantkinje prisiljava da se bave prostitucijom `povezanom sa trgovinom ljudima`. A SAD  se za to dobija od pet godina zatvora do doživotne robije.

Posebno su ukazali da je registrovala firmu GY US Investments koja Trampu i članovima njegove porodice „mogla prodavati pristup klijentima Li Jang iz Kine“.

Tvrde da Li tim svojim klijentima nudila pristup ne samo Trampu nego i minitru trgovine i drugim vašingtonskim zvaničnicima i političarima. Paket uključivao navodno i ručavanje sa predsednikom SAD i ljudima oko njega.

Četvorka je navela da je Li Jang 2017-te grupi kineskih biznismena organizovala prisustvo Trampovoj dobrotvornoj akciji u Njujorku. Takođe: da je `maserka` posećivala Belu kuću i da često boravi u Trampovoj rezidenciji u Mar-a-Lago na Floridi, koju u Americi zovu i „zimskom Belom kućom`.

U pismu se ukazuje i da se Li ove godine fotografisala sa Trampom. I  naglašava: ako je sve ovo tačno – to mora izazivati „ozbiljna strahovanja jer se Kina služi neklasičnim špijunskim metodima“.

Četvorka priznaje: da je Li Jang mogla prosto – radi lične koristi – prodavati dostup najuticajnijim ljudima u Vašingtonu.

Demokrate su tokom protekle dve godine uporno pokušavale da Trampu pripišu orgije (u moskvi) sa ruskim prostitutkama, a sada – evo – pokušavaju da ga dovedu u vezu sa kineskinjama koje se bave istim `zanatom`.

Li Jang je naturalizovana Amerikanka. Pored svega ostalog, on je aktivistkinja političkog udruženja „Nacionalni komitet azijatsko-američkih republikanaca“.

Postoje indicije da je fondu Trump Victory uplatila najmanje 23.500 dolara. Za predsedničke izbore koji će biti održani u novembru 2020-te.

Demokrate žele, nema sumnje, da Trampa uvuku u novi skandal. Da ga postave – ako ne budu mogli u sam epicentar – na njegovu periferiju…

(Fakti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. duka says:

    Nema od toga ništa, sve je to prazna priča! Razvukli su istargu 2 godine i potošili gomilu para beskonačno trošeći svačije vreme. I ovi što su osuđeni u međuvremenu, osuđeni su za sasvim druge prestupe koji nemaju veze sa "Russian colussion"...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *