УСКОРО ОСЛОБАЂАЊЕ НОВОРУСИЈЕ: Захарченко најавио мобилизацију 100.000 војника

USKORO OSLOBAĐANJE NOVORUSIJE: Zaharčenko najavio mobilizaciju 100.000 vojnika

2 februara 2015

Zaharcenko-456788Vođa Donjecke Narodne Republike  Aleksandar Zaharčenko očekuje da će narednih dana mobilisati 100.000 ljudi za borbe protiv ukrajinskih snaga s kojima se borbe rasplamsavaju.

„Opšta mobilizacija biće proglašena za 10 dana, a predviđena je mobilizacija do 100.000 ljudi“, rekao je Zaharčenko, javlja lokalna agencija DAN, prenosi Beta.

Na istoku Ukrajine gde skoro deset meseci ratuju ukrajinske snage i proruske snage, prošlog vikenda su se borbe pojačale i poginulo je 50 vojnika i civila, a mirovni pregovori su u subotu propali.

Pet ukrajinskih vojnika i sedam civila ubijeno je na istoku Ukrajine u poslednja 24 časa, prema podacima koje su javile vlasti u Kijevu i lokalne vlasti na istoku zemlje.

„Pet vojnika je ubijeno i 29 ranjeno u borbama“ oko strateškog železničkog centra, rekao je portparol ukrajinskog Ministarstva odbrane Vladislav Seleznjev.

Seleznjev je rekao da su borbe i dalje najintenzivnije oko mesta Debaljcevo koje drže ukrajinske snage, a sada je skoro potpuno opkoljeno proruskim vojnicima.

Gradske vlasti u Donjecku, glavnom uporištu  proruskih snaga u regionu na oko 60 kilometara jugozapadno od Debaljceva, objavio je da je 15 civila ubijeno u granatiranju tokom vikenda. Jutros se i dalje čuju eksplozije širom grada.

Dva civila ubijena su u napadima raketama na selo Krimsko, 40 kilometara severozapadno od proruskog regionalnog centra Luganska, javio je regionalni guverner Genadi Moskal koji podržava ukrajinske vlasti.

(RTS)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Mare says:

    Vreme je staviti tacku na I. NovoRusija treba ljudstvo radi zadrzavanja trenutnih pozicija i mogucnosti da se osvajaju nove teritorije. Ocekujem ogroman odziv stanovnistva i cak dolazak boraca iz drugih delova Ukrajine. Bitka za Ukrajinu je zapravo bitka za pravoslavlje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *