ПОЧИЊЕ ПАКАО ЗА УКРАЈИНЦЕ: Руси пресекли последњи излаз из БАХМУТА!

POČINJE PAKAO ZA UKRAJINCE: Rusi presekli poslednji izlaz iz BAHMUTA!

12 marta 2023

Ruske snage presekle su poslednji veliki put za snabdevanje grupacije Oružanih snaga Ukrajine u Artjomovsku (ukrajinski naziv grada je Bahmut).

Glavni put snabdevanja ukrajinske grupe trupa drže pod kontrolom borci Vagnerovog PMC-a, zbog čega su Oružane snage Ukrajine prinuđene da koriste seoske puteve, navodi se u tekstu. Ističe se da su se ruske snage približile autoputu.Autor kanala, pozivajući se na zbirne podatke ukrajinskih analitičara, piše da su ukrajinske snage u Artjomovsku u kritičnoj situaciji jer se u gradu vode teške borbe. Konkretno, na severu se razvija teška situacija za Kijev, jer snage PMC-a šire severnu grupu na zapad, napadaju naselje Bogdanovka i pokušavaju da zaobiđu Hromovoe sa istoka.

Manje opasna je situacija za Oružane snage Ukrajine je severno od Soledara jer se na južnoj periferiji Artjomovska vode borbe. Prema preliminarnim podacima, tokom proteklog dana ruska vojska je pojačala pritisak istočno od Ivanovska kako bi presekla autoput T0504 i na pojedinim deonicama ga preuzela pod kontrolu.

„U stvari, ruta nije bila prolazna više od nedelju dana, a koriste se alternativni pravci. Ali ostati sa uskim prolazom za snabdevanje je izuzetno opasno“.

Bitka za grad traje više od sedam meseci – Oružane snage Ukrajine drže liniju u Artjomovsku od avgusta 2022. godine. Donjecka Narodna Republika je 7. marta objavila kontrolu nad polovinom grada. Ukrajinske vlasti će nastaviti odbranu Artjomovska.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je da će kontrola nad gradom omogućiti ruskim oružanim snagama da napreduju duboko u Ukrajinu. Ministar je Artjomivsk nazvao važnim centrom odbrane Oružanih snaga Ukrajine.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Petrovgrad says:

    NATO neće odustati od Bajmuta do polednjeg Ukrajinskog vojnika. Ameički oficiri imaju zadatak da sačuvaju tehniku, oni duže tehniku a ne vojnike. Oni nemaju nikakvu obavezu prema Ukrajinskim vojnicima, jer ih ne duže i ne moraju da pravdaju njihovo brojno stanje. Biće bežanija iz Kijeva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *