ПОЧИЊЕ ПАКАО ЗА УКРАЈИНЦЕ: Војска Новорусије потпуно опколила Дебаљцево

POČINJE PAKAO ZA UKRAJINCE: Vojska Novorusije potpuno opkolila Debaljcevo

3 februara 2015

1042705183Počinje „kuvanje“ snaga kijevskog režima u „debaljcevskom kotlu“. Sa krajnjim ishodom koji za ukrajinski državni i vojni vrh može imati mnogo nepvoljnije i dalekosežnije posledice nego poznati „ilovajski kotao“.

Armije Donjecke i Luganske Republike konačno su se srele kod debaljceva! Moglo bi se reći: Ukrajincima iza leđa! Odredi dve armije su došle sa strane Kalinovke (LNR) i Novogrigorjevke (DNR).

Ovo znači da je opkoljavanje ukrajinskog garnizona u Debaljcevu završeno.

Put Debaljcevo-Artjomovsk konačno je praktično zatvoren. Snage dve armije su oko njega već postavile svoje utvrđene tačke.

Ukrajinci su, inače, u Donbasu za poslednja 24 sata izgubili jedan avion, pet tenkova i 11 minobacača.

U Donbasu je objavljeno i da su imali i 130 ubijenih.

U ukrajinskom i ruskom internetu noćas su se, inače, pojavile pretpostavke da bi Kijev – po savetu Amerikanaca – ubrzo mogao dići ruke od Donbasa i povući vojsku sa teritorije DNR i LNR. Da bi pojačao odbranu Harkovske, Dnjepropetrovske, Zaporoške, Hersonske, Nikolajevske i Odeske oblasti. Pogotovo Zaporoške i Hersonske jer one dele kontinentalnu Rusiju od Krima. A Nikolajev i Odesa su od životne važnosti i za kijevski režim i za SAD jer imaju pomorske luke.

OBORENI UKRAJINSKI AVION I HELIKOPTER

Oborili smo još jedan avion ukrajinske armije, najverovatnije Su-25 – objavio je predsednik Luganske Republike Igor Plotnjickij.

Prema njegovim rečima, to se dogodilo pored mesta Irmino. Pilot se katapultirao i za njim je počela potraga.

Dan ranije je PVO Donjecke Republike iznad Gorlovke oborila još jedan ukrajinski avion koji se srušio na teritoriji pod kontrolom snaga kijevskog režima.

Tim povodom je predsednik DNR, Aleksandar Zaharčenko, izjavio da zajednička PVO DNR i LNR „uspešno štiti nebo nad Donbasom“.

Zamenik komandanta armije DNR, Eduard Basurin, saopštio je da je oboren i jedan ukrajinski vojni helikopter.

Basurin je istovremeno ukazao da su Ukrajinci u „debaljcevskom kotlu“ – samo za protekla 24 sata – imali 163 poginula i 7 uništenih tenkova.

Ovakvi gubici su – kako je naveo – stvorili paniku među ukrajinskim vojnicima u „kotlu“.

Basurin je otkrio da i njihovi komandiri već „gledaju da se pobrinu za sebe“. To potvrđuje i presretnuti šifrovani telegram kojim ukrajinski oficiri traže od Kijeva da im u Debaljcevo pošalje 4 blindirana automobila sa oznakama Crvenog krsta.

Basurin je iz ovoga, naravno, izveo zaključak da vojna vrhuška „kotla“ ima nameru da beži. Dodao je da su odredi DNR dobili naredbu da na te automobile ne pucaju i istakao da Debaljcevo bez smetnji napuštaju i civili i ranjeni ukrajinski vojnici.

(Fakti.org)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Pingback: UPOZORENJE VOJSKE NOVORUSIJE UKRAJINCIMA: Oslobodite našu zemlju, inače krećemo u žestoku ofanzivu - Balkanbreakingnews Balkanbreakingnews

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *