Почиње позоришни фестивал у Ужицу: „На Дрини ћуприја“ подиже завесу

Počinje pozorišni festival u Užicu: „Na Drini ćuprija“ podiže zavesu

8 novembra 2016

na-drini-cuprija-3_620x0

JUGOSLOVENSKI pozorišni festival u Užicu počinje danas predstavom „Na Drini ćuprija“ novosadskog Srpskog narodnog pozorišta, u režiji Kokana Mladenovića, a manifestaciju će svečano otvoriti književnik Ljubivoje Ršumović.

Hamletova rečenica „Ovo je vreme iskočilo iz zgloba“ tematski je okvir i slogan 21. izdanja smotre teatara iz regiona, a sve do 14. novembra publika će u takmičarskoj selekciji moći da vidi sedam ostvarenja iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Festivalski selektori, pozorišni kritičar iz Zagreba Bojan Munjin i direktor Narodnog pozorišta Užice Zoran Stamatović, odabrali su i predstave: „Pijani“ (Atelje 212, režija Boris Liješević), „Hamlet“ (JDP, režija Aleksandar Popovski), „Bela kafa“ (NP Beograd, režija Milan Nešković), „Hinkeman“ (ZKM Zagreb, režija Igor Vuk Torbica), „Marija Stjuart“ (NP Beograd, režija Miloš Lolić), „Šćeri moja“ (CNP Podgorica, režija Ana Vukotić). Poslednje večeri, u čast nagrađenih na sceni će „Bitef dens kompanija“ izvesti plesnu predstavu „Priča o vojniku“.

„NOVOSTI“

NAJBOLJU predstavu u celini „Novosti“ će nagraditi vrednom umetničkom slikom, kao što su to činile od osnivanja festivala.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *