Почиње позоришни фестивал у Ужицу: „На Дрини ћуприја“ подиже завесу

Почиње позоришни фестивал у Ужицу: „На Дрини ћуприја“ подиже завесу

8 новембра 2016

na-drini-cuprija-3_620x0

ЈУГОСЛОВЕНСКИ позоришни фестивал у Ужицу почиње данас представом „На Дрини ћуприја“ новосадског Српског народног позоришта, у режији Кокана Младеновића, а манифестацију ће свечано отворити књижевник Љубивоје Ршумовић.

Хамлетова реченица „Ово је време искочило из зглоба“ тематски је оквир и слоган 21. издања смотре театара из региона, а све до 14. новембра публика ће у такмичарској селекцији моћи да види седам остварења из Србије, Црне Горе и Хрватске.

Фестивалски селектори, позоришни критичар из Загреба Бојан Муњин и директор Народног позоришта Ужице Зоран Стаматовић, одабрали су и представе: „Пијани“ (Атеље 212, режија Борис Лијешевић), „Хамлет“ (ЈДП, режија Александар Поповски), „Бела кафа“ (НП Београд, режија Милан Нешковић), „Хинкеман“ (ЗКМ Загреб, режија Игор Вук Торбица), „Марија Стјуарт“ (НП Београд, режија Милош Лолић), „Шћери моја“ (ЦНП Подгорица, режија Ана Вукотић). Последње вечери, у част награђених на сцени ће „Битеф денс компанија“ извести плесну представу „Прича о војнику“.

„НОВОСТИ“

НАЈБОЉУ представу у целини „Новости“ ће наградити вредном уметничком сликом, као што су то чиниле од оснивања фестивала.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u