ПОЧИЊЕ РАТ: Путин добио дозволу парламента за рат у Сирији!

POČINJE RAT: Putin dobio dozvolu parlamenta za rat u Siriji!

30 septembra 2015

10russia_span-articleLargeGornji dom ruskog parlamenta, na sednici iza zatvorenih vrata, odobrio je danas zahtev ruskog predsednika Vladimira Putina za upotrebu vojke u inostranstvu.

Naime, dozvola parlamenta je nužna za slanje ruskih trupa u strane vojne misije, u skladu sa Ustavom Ruske Federacije. Međutim, iako predsednik parlamenta nije rekao o kom regionu sveta radi, lako se može pretpostaviti da je reč o Siriji.

Kako su mediji preneli da je zahtev uputio ruski predsednik lično, moglo se pretpostaviti da će zahtev gotovo sigurno biti i odobren, što se i dogodilo.

„Savet je jednoglasno podržao obraćanje predsednika – 162 glasa za“, rekao je šef predsedničke administracije Sergej Ivanov. On dodaje je predsednik uputio zahtev zbg činjenice da se veliki broja ruskih državljana priključilo terorističkim grupama koje se bore u Siriji.

„Na hiljade njih je tamo i nacionalna bezbednost Rusije bila bi ugrožena ukoliko bi se vratili kući“, dodao je on.

Ivanov je naglasio da kopnena operacija nije planirana u Siriji i da će Rusija koristiti svoje ratne avione da napada mete terorista kada to zatraži sirijska vlada. On je istakao da, za razliku od koalicije zemalja koje predvode SAD, Rusija je pozvana da interveniše u Siriji od strane legalnih organa vlasti i na taj način poštuje međunarodno pravo.

Na kraju, postoji velika verovatnoća da bi današnji dan mogao ostati zapisan kao vrlo važan u kontekstu rata u Siriji, jer bi mogao postati dan kada je počela ruska vojna intervencija u Siriji.

KOMENTARI4 komentara

 1. Radikal says:

  Samo napred sa srecom, da ih rasturite za tri dana.

 2. niki says:

  Crni dan za sve petokolonase po svetu koji su nekaznjeno unistavali svoje zemlje jer ih njihovi zastitnici vise ne mogu stititi i nasi petokolonasi sada treba dobro da se paze zajedno sa Vucicem na celu jer ako se zdrave snage u Srbiji probude i zatraze zastitu Rusa, morati cej da kupe prnje i beze iz Srbije i ne treba im puno dokaza skupljati samo je potrebno ustav zemlje uzeti i pogledati sta su sve potpisivali mimo ustava Srbije na koji su se zakleli.

 3. Kulak says:

  Rusija je konačno poslije više decenija opet postala snažna država koju svi trebaju poštovati.Dobro je da Rusi zaštite Siriju.Jednako tako,Rusi i ruskojezično stanovništvo u Harkovu, Dnjepropetrovsku i Odesi čekaju da ih se oslobodi od terora fašistoidnih benderovaca, pa bi bilo dobro da učvršćenje pozicija Rusije i ruskih saveznika u Siriji i na Mediteranu bude strateški mostobran na jugu za oslobađanje cijele Novorusije koja stenje pod benderovskim terorom.

 4. s@ša says:

  Rusi ne smiju sebi dozvoliti grešku kao Kinezi u Koreji i pristati na to da se Sirija podjeli na dva ili više dijelova,uz pomoć Irana,Iraka,Hezbolaha govna treba počistiti na teritoriji čitave Sirije i Iraka a potom ih naoružati da sami mogu lupiti Saudijce po ušima !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *