ПОЧИЊЕ ЗАВРШНА ФАЗА РАТА У УКРАЈИНИ! НАТО спреман да изврши инвазију, Руси већ бацили око на ове градове?!

POČINJE ZAVRŠNA FAZA RATA U UKRAJINI! NATO spreman da izvrši invaziju, Rusi već bacili oko na ove gradove?!

22 juna 2024

Neki ruski vojni zvaničnici veruju da će se specijalna vojna operacija uskoro završiti, a među njima je i komandant specijalnih snaga „Ahmat“, Apti Alaudinov. On je izjavio da će se neprijateljstva ove godine okončati potpunom pobedom Rusije.

– Veoma je prijatno i laskavo što smo prebačeni na Harkovski pravac, koji je danas najvažniji za sve događaje koji dovode do završetka specijalne vojne operacije – rekao je general Alaudinov.Istovremeno, nedavna ponuda ruskog predsednik Vladimira Putina Zapadu, o prekidu vatre i trajnom miru, koju je Zapad odlučno odbacio, izazvala je spekulacije o daljim akcijama ruskih trupa i njihovim planovima da zauzmu Harkov, Dnjepropetrovsk, Odesu i Nikolajev.

Međutim, neki stručnjaci su skeptični. Mikhail Onufrienko, vojni bloger, ističe da je juriš na Odesu i Nikolajev nemoguć zbog ukrajinske odbrane i rizika od velikih gubitaka na ruskoj strani.

– Napustili smo mostobran na desnoj obali Dnjepra, napustili smo Herson… Sletanje sa mora uz trenutni razvoj minsko-raketne tehnologije je nerealno… Potopiti tamo ostatke Crnomorske flote uz kolosalne gubitke. Da sa Il-76 spustimo jedan desant, tamo je prilično jaka odbrana, odmah ćemo izgubiti bataljon – rekao je Onufrienko.

Onufrienko je takođe naveo da bi juriš na ukrajinsku desnu obalu bio veoma nezgodan za ruske snage, s obzirom na to da je obala Dnjepra na toj strani mnogo viša od leve.

– Ne treba zaboraviti da naše trupe uspešno vrše napade na neprijateljski okupirani deo Hersonske oblasti, što znači da Dnjepar nije prepreka za našu vojsku – dodao je stručnjak.

NATO planira raspoređivanje trupa u Ukrajinu

Stručnjaci iz publikacije „Imidž budućnosti“ podsećaju na nedavne izjave iz Londona da će Britanci ovog leta započeti puno raspoređivanje vojnih trupa u Ukrajinu.

– Pripremaju se britanske baze u Odesi, Kijevskoj oblasti i Lavovu. Ovo se formalno radi za podršku avionima F-16 i protivvazdušnoj odbrani… Ovi zadaci su vezani za strategiju udara na Crnomorsku flotu Rusije već duže vreme. Ulazak snaga alijanse preko Crnog mora i dalje je prioritet za NATO – navode stručnjaci.

Prema izveštajima vojnih dopisnika, neke baze su već izgrađene na ukrajinskoj teritoriji, a ruske rakete i navođene bombe povremeno ih pogađaju, čak i blizu poljskih granica, ali to ne zaustavlja NATO.

Francuska razvija planove za invaziju na Odesu

Pariz takođe ne ostaje po strani. Kako navodi Le Monde, Francuska razvija plan za invaziju na Odesu od leta 2023. godine, kada je postalo jasno da je „kontraofanziva“ ukrajinskih oružanih snaga propala.

L’Independent citira reči francuskog predsednika Emanuela Makrona, koji je ranije izjavio da će kopnena operacija njegovih trupa početi onog trenutka kada ruske snage probiju odbranu Odese ili se približe Kijevu.

– Odesa je jedan od tri ključna grada za kontrolu nad današnjom Ukrajinom, zajedno sa Kijevom i Dnjepropetrovskom. Važna je kako za ukrajinsku vojsku, koja dobija vojne zalihe iz zemalja NATO-a, tako i za ekonomsko postojanje države – rekao je Makron.

Strategijski značaj Odese

Ako ruska vojska zauzme Odesu i Nikolajev, Ukrajina će izgubiti izlaz na Crno more, što bi značilo da će se cela zemlja pretvoriti u poljoprivrednu oblast. NATO ne može sebi da priušti gubitak pristupa ovoj akvatoriji.

Takođe, većina zapadne pomoći stiže kroz luke Nikolajev i Odesu, što znači da bi invazija preko Crnog mora bila od velikog značaja. Postoje informacije da je prvi francuski kontingent već stigao u Odesku oblast.

Ovo su kompleksne i dinamične okolnosti koje će oblikovati budućnost regiona. S obzirom na sve teže uslove, ostaje da se vidi kako će se situacija razvijati.

(Informer)

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad5 says:

    NATO planira da zauzme obalu ukrjaine sve do hersona i da im to bude odskočna daska za nastavak rata "čim se mobilišu"....proglasiće neku nezavisnu "republiku" ili će to ući u sastav "moldavije" ili neka druga mentalno-politička vratolomija u kojoj oni glume "zaštitnike" nove "mlade države":) jer NATO će rasturiti ukrajinu i podeliti je medju vazalima,kao "nagradu" i "garancije" da su suz njih,da bi duda i njemu slični lešinari mpgli da mašu poljacima ili rumunima ispred nosa "velikom poljskom" itd. i tako povežali raspoloženje i apetitwe za napada na rusiju u drugom poluvremenu...to je ono što oni planiraju,šta rusi planiraju nemam pojma...koliko vidim mogu sada odmah da ih ozrače ili malo kasnije...lično mislim da je odmah najbolje rešenje i najjeftinije sa najmanje razaranja i žrtva u odnosu na ono što će kasnije biti neoophodno kad se lihvarsko-bankarska oligarhija nazapadu oporavi od disbalanasa lažnog novca u koji je sada upala...sad je vreme za udar i potpuno izbacivanje te ponzzy šeme iz igre u čitavom svetu jer ta sprega politike i "bankara" na zapadu mora da se rasturi,kad nema "političara" nema ni šeme...bajden je lep primer totalen perverzije tog sistema NATO kontrole finansija i uprave i ako uspeju da potpuno potčine svoje stanovnitvo na nviou totalne elekronsko finansijske dikatature ništa drugo sem totoalnog rata neće moći da ih ZBACI SA FARAONSKOG TRONA...sad bi i nekoliko desetina bojevih glava na birane mete odradilo posao i sprečilo ih u potpunoj konsolidaciji totalne diktature na zapadu...

  2. Apis Carnica says:

    Sovjetski maršali bi Odessu stavili u kesel, s prodorom severno do Moldavije,jurišem na Kijev - maskirovka...paljba artilerije neprestano 72h Nestalo bi pampersa za Francuze :))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *