ПОЧИЊЕ „ЖЕСТОК ТЕМПО“! „Вагнеровце“ у Бахмуту заменила руска регуларна армија – УКРАЈИНЦИ У ПАНИЦИ

POČINJE „ŽESTOK TEMPO“! „Vagnerovce“ u Bahmutu zamenila ruska regularna armija – UKRAJINCI U PANICI

8 februara 2023

ORUŽANE snage Rusije oslobodile su sedam naselja na okupiranim delovima Donjecke Republike i Zaporoške oblasti – izjavio je Sergej Šojgu.

Ruski ministar odbrane pritom je dodatno precizirao:

„Oslobođeni su Soledar, Klešćejevka, Podgornoje, Krasnopolje, Blagodatnoje, Lobkovoe i Nikolajevka“.Šojgu je naglasio da ruska vojska vodi uspešne operacije „na području Ugledara i Artjomovska“ (Bahmuta). U nastavku je rekao:

„Uprkos vojnoj pomoći Zapada bez presedana, neprijatelj trpi značajne gubitke. Samo u prvom mesecu ove godine gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili su više od 6.500 vojnih lica, 26 aviona, 7 helikoptera, 208 bespilotnih letelica, 341 tenk i 40 višecevnih raketnih bacača“.

Šojgu o tome nije govorio, ali ruske snage napreduju i prema Spornom i prema Kupjansku, od kojeg su sada udaljene samo 5,5 kilomatara, pa je među Ukrajincima u tom značajnom gradu zavladala panika.

U Kijevu priznaju da su izgubili „trećinu Bahmuta“ i da sada u tom gradu ratuje regularna ruska armija, a da „vagnerovci“ napreduju prema Seversku i Časovom Jaru.

Moskovski vojni ekspert Vladislav Šurigin navodi da su Rusi već na 10 kilometara od Severska jer su već probili ukrajinske utvrđene linije na nekoliko mesta.

On ukazuje: „Pad Severska otvoriće nam put za napad na Slavjansk i Krasni Liman. Ali tamo je teren težak jer ima mnogo naselja koja Ukrajinci od leta spremaju za odbranu. Prostor od Artemovska do Severska i dalje je – i za Rusiju i za Ukrajinu – glavni front cele zimske kampanje. Kijev će se držati do poslednjeg“.

Njegov kolega Vasilij Dandikin je uveren da će sve ukrajinske snage na tom prostoru „biti samlevene“:

„Aleksandar Sirski, komandant Kopnene vojske Ukrajine, rekao je da je Bahmut neosvojiva tvrđava. On je jedan od retkih generala koji je završio sovjetsku vojnu školu, ali sam uveren da će ga razvoj situacije demantovati. Našim jedinicama je ostalo da preseku samo još jedan put i da Bahmut bude u našem punom okruženju. To će za Ukrajince u Bahmutu biti pakao“.Ukrajinske mrtvačnice i bolnice – prepune

Da je Ukrajina u svojevrsnom živom blatu – više ne krije ni New York Times.

U najnovijem izveštaju, naveo je da ukrajinska armija trpi velike gubitke i da su sve mrtvačnice blizini frontova „prepune tela poginulih“. Ukazao je da su i hodnici po ukrajinskim bolnicama „zakrčeni nosilima sa ranjenicima“ koje vozila hitne pomoći „neprekidno dovoze“. Vojni hirurg Miroslav Dubenko rekao je američkom listu da su smene, i za njega i kolege, strašne jer ne znaju da li će imati kraj.

New York Times je objavio i ove reči ranjenog ukrajinskog vojnika Pavela:

„Iscrpljeni smo nakon skoro 12 meseci teških borbi. Posebno je teško kada imate 50 momaka, a oni 300. Ruske snage su i po naoružanju i po brojnosti superiornije od naših“.

(Fakti)

KOMENTARI3 komentara

  1. persida says:

    Izginuse svi osim Zelenskog. Njega cuvaju za sledece "demokratske izbore'.

  2. Kulak says:

    New York Times već godinama drže hazari. Oni taj list finansiraju i diktiraju uređivačku politiku. Kad i hazarski konstruktori američke duboke države priznaju da je hazarsko - nacistički režim u Kijevu upao u živo blato, sve je jasno.

  3. Petrovgrad says:

    Ja mislim da će Ukrajinci pobediti Ruse na Evrosongu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *