ПОЧИЊЕ ЖУРКА: Американци ће одштампати 3 трилиона долара

POČINJE ŽURKA: Amerikanci će odštampati 3 triliona dolara

13 maja 2020

SPIKERKA Predstavničkog (donjeg) doma Kongresa SAD – demokratkinja Nensi Pelosi – inicirala je usvajanje zakona koji bi omogućio da se više od tri triliona dolara podeli Amerikancima kao antiepidemijska pomoć.

Upozorila je da će SAD, u suprotnom, morati da plate više:

„Ova epidemija je najveća katastrofa u istoriji neše zemlje jer je već odnela 80.000 života i primorala 33 miliona Amerikanaca da traže državnu pomoć za nezaposlene. Moramo podržati i naše zdravstvene radnike koji su iscrpljeni i pod stresom na poslu. Takođe moramo pomoći porodicama da mogu da plate stanarine narednog meseca“.Prema njenim rečima, demokrate podržavaju skoro pokretanje ekonomije, ali takve odluke treba donositi na osnovu ekspertskih procena i podataka:

„Sada moramo razmišljati o ljudima, inače će to koštati više života i sredstava za život“.

Demokrate nameravaju da 15. maja glasaju za novi paket ekonomskih podsticaja (tri triliona dolara), kao i za dodatnih 200 milijardi dolara za zaposlene.

Paketom se predlaže da se davanja porodicama povećaju na 6 hiljada dolara.

Republikanci u Senatu SAD privremeno su odbili da podrže ovakav paket.

Prethodni `paket stimulativnih mera` – veći od 2 triliona dolara – prihvaćen je u Kongresu SAD krajem marta.

Američki predsednik Donald Tramp i dalje insistira na negativnoj referentnoj kamatnoj stopi koju utvrdđuje američki Sistem ederalnih rezervi koji deluje kao centralna banka zemlje.

KOMENTARI10 komentara

 1. persida says:

  Al su namestili Trampu patku, sad ce jos vise biti u dugu, FED stampa lazne dolare vise nego ikada, a Tramp je toboze to hteo da zaustavi. J... lud zbunjenog u pijanom stanju.

 2. padre says:

  Ja ne znam, zašto se toliko plaše, kad je stvar jednostavna, štampaš, koliko ti treba,pa onda ne vratiš Kinezima, što si dužan i gotova priča!

 3. E.Lirsch says:

  I sve dok mogu ad stamapaju bez posledica i neka stampaju. Neka placaju drugi ili da ruse dolar. E oni bi da sruse dolar a njihovo da ostane sve kako jestea to nikako ne moze. Ako nisi spreman da se boris cuti i placaj. Ne dzangrizaj. Cuvajte americke paire od "vrednosti". Kinezima je bilo jasno pre pet godina da ce sa svim "vrednosnim papirima" moci zadnjice da brisu.

 4. RASPUCHIN says:

  Ništa novo. Ovo je samo nastavak "rata" koji je počeo 02.01.1989.g..

 5. da da says:

  Stavite vučića na tu novčanicu propalu..

  • Jedan tamo says:

   Ovo uopšte nije loša ideja!

   • Rista says:

    Nnnnenene...šta vam je ljudi? Pa Vučić je srećno rešenje za ameriku. Još ako potpiše priznanje, ima da dobije nobelovu nagradu za humanost i ima da ga postave na novčanicu kao nobelovca.

 6. Rista says:

  Pa ne znam baš tačno ali sam čitao neke teorije o kreditnom novcu koje bi sve države unutar svojih granica trebale da štampaju i razvijaju svoju ekonomiju koliko je to moguće sa resursima države. Na primer, zašto Rusija ne štampa te pare? Kome bi se zadužila? Možda ja ne razumem te sve šeme ali očigledno ameri razumu i kucaju para koliko im treba. Ostaviš tržišnu rusku rublju i to je za svetku trgovinu a za unutrašnju, šta vas bole koji i tako dalje. Dobro, to je po meni savim ispravno ali nemam štampariju.

 7. Rista says:

  Pošto sam ja jako načitan čovek, svaki dan čitam bar po pola sata crtane filmove, bajke i politiku(to vam je sve isto) da vam odam jednu tajnu. Nije mi promakla i nije bilo tajna samo naši mediji iz skromnosti nisu preneli ili ja nisamvideo, pa se nasmeja kada su mediji prvo objavili da će merika kuca 2000 milijardi kreditnog novca. To ide uz dve-tri reči iza ta brojke sa objašnjenjem za čega. Većinom te reči niko ne primeti. Prva, skromna i javna vest kada je NE doneta odluka, nego postalo jasno da moraju malo potrošiti para, bilo je spomenuto 6000 milijardi. To u praksi znači 10000 milijardi. I sad, ne budite naivni. Sve pare, pa i one one dve hiljade milijardi za narod u otkazu, neće dobiti narod sa fedeksom, nego banke, druže moj a onda će vlada ili već ko je stručnjak da sakupi podatke pa da da nalog banci kome će uplatiti po 1000 dolara prve pomoći. Doduše, bilo je reči o 1200 dolara. Banke su već dobile novac. Ima tu svega i svačega ali neću da zakeram. Nadam se da će i Srbij tajno otštampati 100000 milijardi dinara. To je mislim srazmerno. Ja ne bih komentarisao ni reč.

 8. M says:

  Ovaj put i nadalje,novac valjda štampa Tramp,a koja tisuća više ili manje,nije nikakav problem,ovih 3.000 može dati i meni,a naštampat još 3.000 bez problema,na crno!I tako bar za to ima pokriće,FED zlato,koje može konfiscirali u ime USA,pod izlikom ovom ili onom!I tako mu ti protivnici rade o glavi,njemu i njegovima!Nitko još nikad nije tako hrabro i moćno ustao protiv dosadašnjih gospodara svijeta!On na kocku stavlja život svoj i svojih najmilijih,izuzetna hrabrost!Putin u Rusiji se ne usudi ni pomisliti da Rusku Centralnu banku uzme iz privatnih ruku Rodšilda,i metne pod vlasništvo-upravu Rusije!Draga su mi obojica,i želim im obojici,i kineskom Si-u,duge živote,i uspjehe,i njihovim najmilijima!Ali,da će im biti teško,i da neprijatelji atakiraju na njihove živote i pute,istina je!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *