ПОЧИЊУ ПРИПРЕМЕ за“битку битака“

POČINJU PRIPREME za“bitku bitaka“

5 aprila 2022

GENERALŠTAB Oružanih snaga RF već treći dan uzastopno koncetriše trupe za donbasku „bitku bitaka“.

Prema Slavjansku, Kramatorsku, Avdejevki, Donjecku i Pokrovsku kreću se ruski vojni ešaloni i sa severa i sa juga.Pojavile su se i pretpostavke da će praktično istovremeno sa generalnim udarom na ukrajinski donbaski front početi i bitke za Harkov i Nikolajev.

Signal je i to što ruska artiljerija već drugi dan tuče ukrajinske položaje oko Harkova. Naročito oko gradića Derkači.

Artiljerija i avijacija tuku ukrajinske utvrđene linije i oko Barvenkova, Slavjanska i Kramatorska. Raščišćavaju put tenkovima i pešadiji koji zasad ne prelaze u napad.

Pripremnim se može smatrati i napredovanje jedinica DNR iz pravca Gorlovke koje su danas konačno ovladale Novobahmutovkom. Time su odsekle Ukre u Avdejevki od severa Ukrajine i došle u priliku da ofanzivna dejstva usmere prema Pokrovsku koji može postati jedno od glavnih bojišta.

Generalni udar se očekuje najranije za 3-4 dana.

Na južnom frontu ozbiljne borbe mogu početi već sutra ili prekosutra.

Veći deo ruske vojske i boraca Donjecke Republike, koji su proteklih nedelja razbijali ukrajinske snage u Mariupolju, već se uključuje u operacije.

Zapravo, borbe za Novosjolku i za ovladavanje putem Donjeck-Zaporožje već su počele.

U Nikolajevu se već širi panika da će Rusi za dan-dva početi „juriš na grad“.

Moral Ukrajinaca oko Nikolajeva ozbiljno „ljuljaju“ ruski bombarderi i višecevni raketni bacači „Uragan“ koji ih tuku sa teritorije Hersonske oblasti.

„Raketiraju“ ih i informacije o masovnoj predaji ukrajinskih marinaca u Mariupolju.

Kako je sa „lica mesta“ saopštio ruski političar Dmitrij Sabljin, oružje ih je položilo najmanje 200.

KOMENTARI6 komentara

 1. persida says:

  Amerikanci da posalju Zelenskom duple gace, vunene.

  • Karital says:

   Neće gaće...ali oče Nika Dučića.Još jednom će vaš zemljak očitati rusima bukvicu o vođenju modernog rata.

   • Zunzara says:

    He,he... pa nije to Holivud pa da Supermen na kraju pobedi

 2. Precednik DŽo says:

  Nacisti iz Europe, setite se '90-ih i vaseg čoporativnog, kukavickog napada na Srbe...ovo sada krece osveta...dolazimo po vase uši, oči...necemo imati milosti ni prema kome.

 3. milorad5 says:

  ovima u ukrajini je bolje da se predaju i da udju u sastav rusije pogotovo što je to sve poljoprivredni kraj,bre gazde da budu a ne da ih kijev šiša ko ovce.Najjeftinije žito na svetu je bilo iz ukrajine, tako su obrali cene i ostalim proizvidjačima,i odjednom nemac jede za Dž.sve mu jeftino a ukrajinski seljak non stop u gov.do guše.Ne zna narod kako ih šiša berza,pa čiji je to višak kapitala koji se tamo obrće:)Umesto da ostane u ukrajini te pare idu na zapad,a rusi to ne daju i zato su ih proglasili odmetnicima i zločincima,sve je ovo zbog para na zapadu,vide da će da izgube prihode od porobljenih vazala.Kompleta akumulacija čistog profita se otima i odlazi na zapad a onda sa tim parama oni dolaze ovde i glume "investitore" a pri tome je ZABRANJENO domorocima da se bave inevesticionim bankarstvom.To mogu samo "odabrane" banke sa zapada da rade i to vam je metod,od svakg gram žita nemačka banka ima svoj deo profita jer oni su "investirali" u proizvodnju,a samo probaj da ne uzmeš njihovu "investiciju" i da nadješ pare sa strane,odma uništavaju takve firme.Klasična pljačka i izrabljivanje na DRŽAVNOJ SKALI svuda gde je prisutan zapadni kapital.

  • sasulja says:

   Tike tike tacke,nema vise pljacke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *