Подгорица: Очеви (не) могу да виде бебе

Подгорица: Очеви (не) могу да виде бебе

15 јула 2015

reg-podgorica_620x0 65766Неколико грађана главног града пожалило се да је Клинички центар Црне Горе забранио посете породиљама на акушерском одељењу. То би значило да очеви своју бебу не могу видети све док мајка и дете не добију отпусну листу, односно не напусте болницу. Из КЦЦГ, међутим, тврде супротно.

Мада, кажу, поздрављају то да се фамилији и пријатељима забрани да посећују породиље, како би се спречило евентуално уношење бактерија, очеви који су се жалили сматрају да морају видети новорођенче након порођаја.

У КЦЦГ тврде да посете породиљама на Акушерском одељењу с јединицом за новорођенчад никада нису ни биле дозвољене, а у циљу спречавања уношења инфекције, односно у интересу мајки и беба. Портпарол Горица Соковић демантовала је и тврдње да очеви морају да чекају неколико дана како би видели бебу.

– Наша установа је, након адаптирања породилишта, од 31. децембра 2013. обезбедила услове да први пут очеви могу да присуствују порођају уз већ познату процедуру. На тај начин смо омогућили партнерима да најзначајније тренутке у животу поделе са чимеје јавност упозната. Очеви могу и да наредна два сата проведу с партнерком и новорођенчетом, а у термину од 14.00 до 17.00 да дођу до Акушерског одељења и интересују се за своју бебу и партнерку, као и да обаве разговор с надлежним лекарима – саопштила је Соковићева.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u