PODGORICA: Opozicija prvi put u mogućnosti da preuzme vlast

PODGORICA: Opozicija prvi put u mogućnosti da preuzme vlast

26 maja 2014

opozicija crna gora„DPS sa svojim koalicionim partnerima izgubio je vlast u Podgorici. Većinu imaju snage predvođene Demokratskim frontom“, kazao je lider DF Miodrag Lekić, koji je i nosilac liste i kandidat za gradonačelnika glavnog grada Crne Gore.

Goran Danilović (DF): Ovo nisu bili lokalni izbori, ovo je bilo rvanje, naročito u Podgorici. Ovo je bio politički horor. Na Koniku je Brano Lekić pretio pištoljem i ugrožavao život ljudima na biračkom mestu.. U školi „Sergije Stanić“, izvesna T. M. je tražila potvrdu od biračkog odbora da je glasala da bi dobila refundaciju za avionsku kartu. Među aktivistima DPS koji su se krili u kolima pored biračkih mesta, bilo je i aktivnih policajaca“.

Đukanović – šta bi drugo – ocenio da je rezultat DPS značajno bolji nego kada je ta partija nastupala u koaliciji sa SDP, a na pomen te partije za vreme njegove pres-konferencije su se čuli zvižduci
LOKALNI izbori u Crnoj Gori nisu doneli poraz partije glavnog montenegrina Mila Đukanovića, ali su približili početak njegovog poraza.

Koalicija oko DPS na pragu je da izgubi vlast u Podgorici jer su koalicija oko Demokratskog fronta i SNP u prilici da sa Evropskim licem Podgorice formiraju gradsku vlast. A to bi za Crnu Goru bio – politički zemljotres.

„DPS sa svojim koalicionim partnerima izgubio je vlast u Podgorici. Oni nemaju većinu, većinu imaju snage predvođene Demokratskim frontom“, kazao je lider DF Miodrag Lekić, koji je i nosilac liste i kandidat za gradonačelnika glavnog grada Crne Gore.

On je pozvao opozicione snage da zajedno formiraju vlast. „Snage koje se bore protiv kriminala i korupcije, snage koje se bore za pravnu državu, koje se tako izjašnjavaju, cenimo i one koji to govore, pa očekujemo da zajedno formiramo većinu. Imamo za to dovoljno mandata“, kazao je Lekić.

Na osnovu obrađenog kompletnog biračkog tela koalicija „Za evropsku Podgoricu – Milo Đukanović“ je osvojila 47.05% glasova, DF 28.71%, SNP 14.07%, Evropsko lice Podgorice 8.88%, a Albanska koalicija 1.29%.

Danas je DF radio dva posla: takmičio se na izborima i radio posao policije, kazao je poslanik Demokratskog fronta Goran Danilović.

On je izneo teške sumnje na regularnost lokalnih izbora.

„Kad su u pitanju Podgorica, Pljevlja i Bar, ali pre svega Podgorica – ovo nisu bili lokalni izbori, ovo je bilo rvanje. Ovako nešto od strane DPS još nije viđeno“, izjavio je Danilović.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *