ПОДИЗАЊЕ НИВОА МОРА може потопити Амстердам, Њу Орлеанс, Басру, Калкуту, Венецију…

PODIZANJE NIVOA MORA može potopiti Amsterdam, Nju Orleans, Basru, Kalkutu, Veneciju…

7 novembra 2021

ŠEST velikih svetskih gradova može otići pod vodu do 2030. godine.Ovo je objavio India Times, pozvavši se na podatke organizacije za istraživanje klime Climate Central o globalnom zagrevanju i podizanju nivoa okeana i mora.

Među najugroženijim je Amsterdam, uprkos svim merama zaštite od poplava.

Veoma je ugrožen i veliki irački grad Basra koji se nalazi u Persijskom zalivu, a sagrađen na močvarnom tlu.

Klimatske promene će ugroziti i Nju Orleans u Sjedinjenim Državama.

Taj grad ima sistem brana, ali će gradske vlasti ipak morati da grade nove – da bi ga sačuvale od „velikih voda“ tokom narednih deset godina.

Ugrožena je i Venecija koja tone pod vodu po 2 mm godišnje.

Pod vodom se u dogledno vreme može naći i deo vijetnamskog grada Ho Ši Mina.

Porast nivoa mora i okeana direktno i ozbiljno ugrožava i indijski megapolis Kalkutu.

Koordinator globalne mreže ekoloških nevladinih organizacija Climate Action Network Peleniza Alofa rekla je da su ostrvske države najugroženije klimatskim promenama, jer i jedan cunami može da uništi ostrva Kiribati, državu Tuvalu i Maršalska ostrva.

KOMENTARI4 komentara

 1. 1389 says:

  Priroda je najjača, opametit će nas...

 2. milorad5 says:

  ma preteruju polovi ne mogu da se otope ZNAČAJNIJE mnogo i masno LAŽU,postoje astronomski zakoni i protok enmergija koji upravljaju ovom kuglom na kojoj plutamo kroz svemir i sunčev sistem.Sunce PRESUDNO utiče na klimu i tektoniku ove planete a tu se ništa bitno nije promenilo niti će se promeniti još dugo dugo vremena.Ovo su ciklična kretanja klime i magnetizma zemlje i sunca i ona su se već ponavljala,šarlatani i lopovi pokušavaju da naprave pare na tome i to je SVE BRE.Može se desiti manji gubitak obale negde na kratko ali to su privremene situacije i dešavaće se SPORO,mogu da se gradovi lagano prebacuju dublje u kopno ili ako ima mogućnosti da se štite branama i lukobranima .Ovo što se sad dešava će se PREOKRENUTI najkasmnije do 2030 a već 2050 će biti sve KAO ŠTO JE BILO.LAŽU i PLAŠE VAS da bi vas pokrali i vladali vama.Najgore je što je glupost i korumpiranost toliko opšta da to više nioko nit imožže da vidi niti da shvati.

  • Zora says:

   Kakve gluposti.

 3. Petrovgrad says:

  Zašto prave zgrade i naselja pored vode. Biće posla za gradjevince da prave nove gradove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *