ПОДНЕТА ИНИЦИЈАТИВА СКУПШТИНИ ГРАДА: Милошевић добија споменик у Београду?

PODNETA INICIJATIVA SKUPŠTINI GRADA: Milošević dobija spomenik u Beogradu?

9 marta 2018

Aktivisti Udruženja građana „Sloboda“ i mladi aktivisti SPS-a podneli su u podne inicijativu Skupštini grada Beograda da se bivšem predsedniku Srbije i Jugoslavije Slobodanu Miloševiću u Beogradu podigne spomenik i da da se po njemu nazove jedna ulica i trg.

Miloševiću se u nedelju inače navršava dvanaesta godišnjica smrti, a ovu inicijativu je pokrenuo počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić.

Ista inicijativa je odneta u Predsedništvo Srbije.

Podnosioci inicijative smatraju da je Milošević jedan od najvećih državnika moderne Srbije koji nije dozvoljavao da bilo ko ponižava srpski narod, uveo je višestranačje, i branio je zemlju od NATO-a, kao i da postoji moralna obaveza da mu se na ovakav način građani Srbije oduže.

KOMENTARI5 komentara

 1. Zoran says:

  Jel ste pitali Skota jel moze?

 2. Velika Metla says:

  Saglasan sam potpuno! Iz čistog inata naci-čemerikancima,zlikovcima bez presedana na svetu!

 3. Ilija Krneta says:

  ovo je poraz srbije i srba ubici beogradskom dizati spomenik koji je sve srbske novinare pobijo i cetnicke dobrovoljce koji su isli tudmana da biju u hrvatskoj tiinoj kumunjarskoj republici milosevic je vise srba raselijo i ocistijo u jugoslaviji nego turska sto su srbi bili -300 godina pod turskom

 4. mali says:

  Suvise sam mali da bih sudio o liku S Milosevica.Znam samo jedno/ da su rezultati njegove politike,bili katastrofalni po Srbiju i Srpski narod.Verujem da On ima objasnjenje za svoje poteze i politiku..isto kao vozac auta,koji je poginuo u saobracajci,pa posle objasnjava Sv.Petru kako je bio u pravu.Cinjenica je da je Srbija mnooogoo unazadjena,posle vladavine S.M.i nemogu da prihvatim da nije bilo nijednog mudrijeg resenja po Srbiju.U svakom slucaju mislim da je preuranjana ideja o spomeniku.Prvo imamo vaznija posla,kazniti garnituru koja je isporucila svog predsednika u Hag,to je bila takodje izdaja Srpske nacionalne politike,kazniti sve koji su doprineli propasti Srbije,pa posle tog odmotavanja klupka,razotkrice se argumenti o opravdanosti njegovog lika i podizanja spomenika.

 5. kiki_ ćeraćemo se says:

  Bolje zaboravite i Đinđića i Miloševića, učinite bolje nešto za njihovu siročad i za siročad čitave Srbije, kome trebaju ti kamenjari vaši? To vam je jeftinije nego da othranite sirote i bedne koji su ostali bez ičega? Čisto licemerje. Vama samo prljave investicije trebaju ko se seti od pojedinaca kako da zaradi. Dižete zdanja, beograde na vodi, a sirotinju u kontejnere.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *