Подршка Ани Брнабић; Марија Обрадовић: 128 гласова или нови избори

Подршка Ани Брнабић; Марија Обрадовић: 128 гласова или нови избори

19 јуна 2017

ПОСЛАНИЦИ са листе СНС даће снажну подршку Влади Србије на чијем ће челу бити Ана Брнабић – то је епилог разговора председника Србије и лидера напредњака Александра Вучића са члановима посланичког клуба те странке.

Овај састанак, који је почео у девет сати, у централи СНС, заказан је после најава да би поједини посланици те странке могли да буду уздржан,и или да не присуствују седници када се буде гласало за нови министарски тим. Вучић, као и мандатарка Брнабић, раније су поручили да је новој влади потребна снажна подршка како би могле да се наставе започете реформе.

Буру око подршке будућој влади први је подигао лидер ЈС Драган Марковић Палма, који је поручио да ни он, ни посланици његове странке неће гласати за Брнабићеву, због тога што припада геј популацији. Због колебљиве већине за избор тима у Немањиној, напредњаци су помињали и могућност ванредних избора.

Да ће подржати будућу владу већ су потврдили коалициони партнери СНС – социјалисти, СДПС Расима Лјајића, Вулинов Покрет социјалиста…

На крају састанка, који је трајао скоро два сата, Вучић је поручио да ће све бити у реду.

– Уколико до четвртка не буде обезбеђено 128 гласова за нову владу, што је минимум испод којег нећемо ићи, биће расписани нови избори. Међутим, очекујем много већу подршку – саопштила је после састанка Марија Обрадовић, потпредседник СНС.

Она је рекла да „ово није био лак дан“, али да је донета једногласна одлука да се подржи предлов Александра Вучића да се Ана Брнабић изабере за премијера. Ако буде обезбеђена потребна подршка, у четвртак ће у скупштину бити послат предлог састава владе и Закона о министарствима, а расправа о влади би почела у суботу.

Иначе и наредних дана Вучић ће имати разговоре са свим коалиционим партнерима.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Kosta says:

    Za koga ce glasati DS,,Tadicevi,Canak,Ceda.......?Preko 200 glasova.Ovo je samo jos jedno zamlacivanje naroda..Sta kazu zapadni ambasadori za ove navedene.Jasno su im rekli,tako da to vise nije problem.Da vidimo ko nece ispuniti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u