Подршка Ани Брнабић; Марија Обрадовић: 128 гласова или нови избори

Podrška Ani Brnabić; Marija Obradović: 128 glasova ili novi izbori

19 juna 2017

POSLANICI sa liste SNS daće snažnu podršku Vladi Srbije na čijem će čelu biti Ana Brnabić – to je epilog razgovora predsednika Srbije i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića sa članovima poslaničkog kluba te stranke.

Ovaj sastanak, koji je počeo u devet sati, u centrali SNS, zakazan je posle najava da bi pojedini poslanici te stranke mogli da budu uzdržan,i ili da ne prisustvuju sednici kada se bude glasalo za novi ministarski tim. Vučić, kao i mandatarka Brnabić, ranije su poručili da je novoj vladi potrebna snažna podrška kako bi mogle da se nastave započete reforme.

Buru oko podrške budućoj vladi prvi je podigao lider JS Dragan Marković Palma, koji je poručio da ni on, ni poslanici njegove stranke neće glasati za Brnabićevu, zbog toga što pripada gej populaciji. Zbog kolebljive većine za izbor tima u Nemanjinoj, naprednjaci su pominjali i mogućnost vanrednih izbora.

Da će podržati buduću vladu već su potvrdili koalicioni partneri SNS – socijalisti, SDPS Rasima Ljajića, Vulinov Pokret socijalista…

Na kraju sastanka, koji je trajao skoro dva sata, Vučić je poručio da će sve biti u redu.

– Ukoliko do četvrtka ne bude obezbeđeno 128 glasova za novu vladu, što je minimum ispod kojeg nećemo ići, biće raspisani novi izbori. Međutim, očekujem mnogo veću podršku – saopštila je posle sastanka Marija Obradović, potpredsednik SNS.

Ona je rekla da „ovo nije bio lak dan“, ali da je doneta jednoglasna odluka da se podrži predlov Aleksandra Vučića da se Ana Brnabić izabere za premijera. Ako bude obezbeđena potrebna podrška, u četvrtak će u skupštinu biti poslat predlog sastava vlade i Zakona o ministarstvima, a rasprava o vladi bi počela u subotu.

Inače i narednih dana Vučić će imati razgovore sa svim koalicionim partnerima.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kosta says:

    Za koga ce glasati DS,,Tadicevi,Canak,Ceda.......?Preko 200 glasova.Ovo je samo jos jedno zamlacivanje naroda..Sta kazu zapadni ambasadori za ove navedene.Jasno su im rekli,tako da to vise nije problem.Da vidimo ko nece ispuniti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *