Подршка договору о стратешким инвестицијама Кине у Србији!

Podrška dogovoru o strateškim investicijama Kine u Srbiji!

25 novembra 2015

parovic-trecasrbijars 7657Kao državno odgovorna stranka dajemo punu podršku dogovoru o strateškim projektima između NR Kine i Srbije. Najavljena izgradnja pruge između Beograda i Budimpešte je najznačajniji infrastrukturni projekat u poslednjih više decenija i sem ekonomskog efekta ima i ozbiljne geopolitičke uticaje na jačanje odnosa između Srbije i Mađarske.

Posebno je važna i činjenica da se realizacijom ovog posla otvara mogućnost gradnje pruge između Soluna i Beograda čime bi Srbija postala spona izmedju luka u Grčkoj sa jedne i zemalja Zapada sa druge strane.

Takođe, imajući u vidu sve veće bezbednosne izazove pozivamo državni vrh da prihvati ponudu Rusije po kojoj se Srbiji na lizing daju savremeni PVO sistemi (S-300) kao i helikopteri i kamionski raketni sistemi koji su ključno vazni u borbi protiv terorizma.

Pojačavanje vojne sposobnosti zemlje nije vazno samo iz bezbednosnih razloga već i zbog strateških investicija kao što su pruge, jer je teško očekivati da će bilo koja ozbiljna ulaganja ići ka nestabilnim i nebezbednim državama.

Novi Sad, 25.11.2015. godine.

Miroslav Parović

Predsednik Treće Srbije

KOMENTARIJedan komentar

  1. Lazar says:

    Rusi hoće dati Vučiću S300 ali kada u Naste zaraste.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *