Подршка програму трансплатације!

Подршка програму трансплатације!

8 децембра 2015

a2851c1a-ef5e-40c6-81ee-e2d8733be192Акција завештања органа званично ће у Смедереву бити покренута у суботу, 12. децембра, када ће сви заинтересовани грађани, који желе да подрже програм трансплантације, у Центру за културу добити своје донорске картице, саопштено је приликом потписивања протокола о реализацији активности за подршку кампање „Продужи живот“ на територији Смедерева.

Поводом покретања иницијативе за реализацију акције донирања органа у Смедереву, у петак је у Градској управи одржана конференција за новинаре, у циљу информисања јавности и унапређења акције, којој је присуствовала и градоначелница др Јасна Аврамовић.

„Захваљујем се на иницијативи, пре свега, Удружењу резервних војних старешина, који имају довољно разумевања за ову националну кампању, јер је познато шта значи донаторство органа и знамо шта значи спасити један живот. Сматрам да је акција добра и да треба више радити на промоцији како би људи схватили њен значај. Град ће се увек одазвати оваквој акцији, захваљујем се иницијаторима уз жељу да акција буде успешна и да Смедерево буде високо на лествици по залихама органа неопходних за спасавање нечијих живота“, рекла је градоначелница Смедерева.

Удружење резервних војних старешина, Дом здравља, Општа болница Свети Лука, Завод за здравствено осигурање и Црвени крст у Смедереву, под покровитељством Града Смедерева, укључили су се у националну кампању Продужи живот у Смедереву, а у петак је утврђен оперативни програм мера акције.

Члан Градског већа за ресор рада и социјалне политике, Љиљана Животић Живановић, као предности за успешно спровођење ове акције у Смедереву, види у томе што је градоначелница Јасна Аврамовић лекар, посланик Ивица Јевтић такође, а Смедерево има конституисан и Савет за здравство, који ће се бавити и овом темом у наредном периоду.

Подршка програму трансплантације, осим иницијативе и утврђивања акционог плана, предвиђа предавање Значај завештања органа – заблуде и предрасуде о донирању органа, др Ненада Милојичића, директора Управе за биомедицину Министарства здравља, 12. децембра од 11 часова у Центру за културу, као и друге промотивне активности.

Према подацима надлежних служби, који су том приликом саопштени, на територији града Смедерева је до сада евидентирано педесетак добровољних давалаца органа, а намера је да се тај број увећа.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u