ПОДРЖИТЕ ПЕТИЦИЈУ: Захтев за смену министарке Зоране Михајловић, зато што је подржала Резолуцију о Сребреници!

ПОДРЖИТЕ ПЕТИЦИЈУ: Захтев за смену министарке Зоране Михајловић, зато што је подржала Резолуцију о Сребреници!

24 јуна 2015

Zorana-Mihajlovic-567Овим захтевамо да Влада Србије смени потпредседницу Владе и министарку Зорану Михајловић са свих државних и привредних функција које дотична обавља у Влади Србије или по наименовању Владе Србије због вођења изузетно антидржавне, антинародне и антисрпске политике.

Агресивна анти српска и анти државна политика коју дотична сподоба води од наименовања на државне функције тотално је у супротности са правима и обавезама овлашћених лица Владе Републике Србије а пре свега је у тоталној супротности са интересима грађана Србије.

Сви добро знамо да је дотична сподоба била и остала главни извођач радова који је са позиције државног службеника учествовала у рушењу пројекта „Јужни ток“ где је Републици Србији нанета немерљива материјална и нематеријална штета. Ради се о инвестицији вредној преко две милијарде евра  и губитку преко 5.000 радних места.

Дотична је на задњој седници Владе Србије гласала за усвајање британске резолуције о Сребреници у којој се Срби из Републике Српске и Србија као и целокупан српски народ лажно оптужују за геноцид, масовна силовања дечака и девојчица и захтева увођење Срба као геноцидне нације у све школске уџбенике у свету.

Од Владе Републике Србије овим путем захтевамо смену Зоране Михајловић која са позиције државног службеника и министра у Влади Републике Србије наноси немерљиву материјалну и нематеријалну штету Републици Србији и свим њеним грађанима.

Доста је више лудака који са позиција власти уништавају Србију и будућност свих њених грађана!!!

Петицију можете потписати ОВДЕ

Зорана Михајловић подржала резолуцију о Сребреници

Министарка Зорана Михајловић подржала је резолуцију о Сребреници, што је учинила и Јадранка Јоксимовић, али је потом повукла свој глас, пише “Данас“.

Она се изјаснила као уздржана, а остали министри су гласали против на захтев премијер Александра Вучића да се појединачно изјасне о резолуцији коју је Велика Британија уз асистенцију САД и Холандије припремила за усвајање у Савету безбедности УН.

Према наводима Данасових саговорника из Владе Србије, током изјашњавања није било никакве расправе, размене мишљења или полемике, само је један од министара прокоментарисао да, уколико је подршка резолуцији добра за државу и јавни интерес, он не би имао ништа против, док се Александар Вулин, министар за рад, запошљавање и социјалну политику, изјаснио унапред у смислу пуне подршке премијеровом ставу, какав год он био.

Остали министри изјаснили су се негативно о тексту резолуције, без икаквих коментара. То је, између осталог, и био разлог због којег је премијер Србије саопштио да Влада Србије не подржава текст резолуције о Сребреници.

Потпредседница Владе Зорана Михајловић једина се до сада изјаснила да је спремна да иде са премијером у Сребреницу.

„Влада Србије поштује и своје и туђе жртве и ради на помирењу у региону“, изјавила је она одговарајући потврдно на питање новинара да ли би и она ишла у Сребреницу са премијером уколико он буде ишао.

Према наводима саговорника Данаса из Владе Србије, од Србије нико није тражио да се изјасни о резолуцији о Сребреници, па је одлука премијера да пита министре за мишљење и обавести јавност о томе била помало изненађујућа.

Како је Данас већ известио, иако је државни врх, односно премијер Србије, истакао да Србија није тражила од Русије да уложи вето у Савету безбедности УН на резолуцију о Сребреници, негативно изјашњавање о том документу представљало је заправо неформалан позив Русији да то учини.

Такође, према истраживању Данаса, Русија би, свакако, уложила вето на усвајање тог документа, а да се Србија изјаснила у смислу подршке – за тај чин Русија би искористила противљење председника Републике Српске Милорада Додика.

Русија је препознала сопствени интерес, тврде Данасови саговорници из дипломатских кругова, за конфронтирање са Европском унијом и Америком преко резолуције о Сребреници, свесна да утицајем на регион Западног Балкана презентује своју снагу у актуелном конфликту.

(Данас, Србија данас)

KOMENTARI3 коментара

  1. Maksim says:

    Ima ona ogromne razloge da tako radi. Ti razlozi se mjere milionima. Valjda će odgovarati za to jednog dana, a ako ništa... barem joj je zagarantovano jedno ekskluzivno mjesto u paklu. Srbski narod joj ovo ne smije oprostiti. Ova zvjer je očigledan primjer da žene u politici jesu uvod u društvenu katastrofu.

  2. Mila says:

    Gospoda je skolovana za interes anglosaksonaca,zato se i nasla u vladi.Vucic mora da veza konja gde gazda kaze, Ona i deluje u svojim istupima da iza nje stoji netko jak i mocan a to je SADe. Da treba ju smeniti i suditi za veleizdaju.

  3. miodrag stević says:

    dA NIJE I NJENA DIPLOMA NEKA REPLIKA!? pA KO JE TA ZORANA? KAKO JE MOGUĆE DA TOLIKO "intelektualaca" NAPROSTO PREKO NOĆI IZVIRE U TOJ sns. ONA JE EKLATANTAN PRIMER JUĆNO -ISTČNJAČKOG MONTANJARSKOG IZGLEDA ŽENE SA "STARE PLANINE". TAKVE NOVOKOMPONOVANE URBANKE SA PRAZILUKOM U ZADNJICI IMAJU SAMO JEDAN PUT KOJI IM JE SUDBINSKI. ILI DA SE PRODAJU I DA SE OGOLE,ILI DA SE VRATE STAROJ PLANINI. OVA JE TIPIČAN PRIMER OGOLJENE BABE SA FIZIOLOŠKOM DEFEKTOM U MOZGU. PITAM SE, PITAM: ZAR U SRBIJI ZAISTA NE POSTOJE URBANE , LEPO VASPITANE DAME SA ŠLIFOM, SA MANIRIMA I UKUSOM I EKSTATIČNOM INTELIGENCIJOM KOJIMA BI SE SRBIJA PONOSILA. OVA MI LIČI NA JEDNU OD ONIH KOJE SE SVAKO VEČE NAGINJU NAD BRDOM ŠERPI I TANJIRA, BRIŠUĆI NOS RUKAVOM UMRLJANE TEŽINJAVE BLUZE. S R A M O TA ZA SRBIJU. TAKVA, PORED OVAKVIH, NE MOŽE U eu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u