ПОДРЖИТЕ ПЕТИЦИЈУ: Захтев за смену министарке Зоране Михајловић, зато што је подржала Резолуцију о Сребреници!

PODRŽITE PETICIJU: Zahtev za smenu ministarke Zorane Mihajlović, zato što je podržala Rezoluciju o Srebrenici!

24 juna 2015

Zorana-Mihajlovic-567Ovim zahtevamo da Vlada Srbije smeni potpredsednicu Vlade i ministarku Zoranu Mihajlović sa svih državnih i privrednih funkcija koje dotična obavlja u Vladi Srbije ili po naimenovanju Vlade Srbije zbog vođenja izuzetno antidržavne, antinarodne i antisrpske politike.

Agresivna anti srpska i anti državna politika koju dotična spodoba vodi od naimenovanja na državne funkcije totalno je u suprotnosti sa pravima i obavezama ovlašćenih lica Vlade Republike Srbije a pre svega je u totalnoj suprotnosti sa interesima građana Srbije.

Svi dobro znamo da je dotična spodoba bila i ostala glavni izvođač radova koji je sa pozicije državnog službenika učestvovala u rušenju projekta „Južni tok“ gde je Republici Srbiji naneta nemerljiva materijalna i nematerijalna šteta. Radi se o investiciji vrednoj preko dve milijarde evra  i gubitku preko 5.000 radnih mesta.

Dotična je na zadnjoj sednici Vlade Srbije glasala za usvajanje britanske rezolucije o Srebrenici u kojoj se Srbi iz Republike Srpske i Srbija kao i celokupan srpski narod lažno optužuju za genocid, masovna silovanja dečaka i devojčica i zahteva uvođenje Srba kao genocidne nacije u sve školske udžbenike u svetu.

Od Vlade Republike Srbije ovim putem zahtevamo smenu Zorane Mihajlović koja sa pozicije državnog službenika i ministra u Vladi Republike Srbije nanosi nemerljivu materijalnu i nematerijalnu štetu Republici Srbiji i svim njenim građanima.

Dosta je više ludaka koji sa pozicija vlasti uništavaju Srbiju i budućnost svih njenih građana!!!

Peticiju možete potpisati OVDE

Zorana Mihajlović podržala rezoluciju o Srebrenici

Ministarka Zorana Mihajlović podržala je rezoluciju o Srebrenici, što je učinila i Jadranka Joksimović, ali je potom povukla svoj glas, piše “Danas“.

Ona se izjasnila kao uzdržana, a ostali ministri su glasali protiv na zahtev premijer Aleksandra Vučića da se pojedinačno izjasne o rezoluciji koju je Velika Britanija uz asistenciju SAD i Holandije pripremila za usvajanje u Savetu bezbednosti UN.

Prema navodima Danasovih sagovornika iz Vlade Srbije, tokom izjašnjavanja nije bilo nikakve rasprave, razmene mišljenja ili polemike, samo je jedan od ministara prokomentarisao da, ukoliko je podrška rezoluciji dobra za državu i javni interes, on ne bi imao ništa protiv, dok se Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, izjasnio unapred u smislu pune podrške premijerovom stavu, kakav god on bio.

Ostali ministri izjasnili su se negativno o tekstu rezolucije, bez ikakvih komentara. To je, između ostalog, i bio razlog zbog kojeg je premijer Srbije saopštio da Vlada Srbije ne podržava tekst rezolucije o Srebrenici.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović jedina se do sada izjasnila da je spremna da ide sa premijerom u Srebrenicu.

„Vlada Srbije poštuje i svoje i tuđe žrtve i radi na pomirenju u regionu“, izjavila je ona odgovarajući potvrdno na pitanje novinara da li bi i ona išla u Srebrenicu sa premijerom ukoliko on bude išao.

Prema navodima sagovornika Danasa iz Vlade Srbije, od Srbije niko nije tražio da se izjasni o rezoluciji o Srebrenici, pa je odluka premijera da pita ministre za mišljenje i obavesti javnost o tome bila pomalo iznenađujuća.

Kako je Danas već izvestio, iako je državni vrh, odnosno premijer Srbije, istakao da Srbija nije tražila od Rusije da uloži veto u Savetu bezbednosti UN na rezoluciju o Srebrenici, negativno izjašnjavanje o tom dokumentu predstavljalo je zapravo neformalan poziv Rusiji da to učini.

Takođe, prema istraživanju Danasa, Rusija bi, svakako, uložila veto na usvajanje tog dokumenta, a da se Srbija izjasnila u smislu podrške – za taj čin Rusija bi iskoristila protivljenje predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Rusija je prepoznala sopstveni interes, tvrde Danasovi sagovornici iz diplomatskih krugova, za konfrontiranje sa Evropskom unijom i Amerikom preko rezolucije o Srebrenici, svesna da uticajem na region Zapadnog Balkana prezentuje svoju snagu u aktuelnom konfliktu.

(Danas, Srbija danas)

KOMENTARI3 komentara

  1. Maksim says:

    Ima ona ogromne razloge da tako radi. Ti razlozi se mjere milionima. Valjda će odgovarati za to jednog dana, a ako ništa... barem joj je zagarantovano jedno ekskluzivno mjesto u paklu. Srbski narod joj ovo ne smije oprostiti. Ova zvjer je očigledan primjer da žene u politici jesu uvod u društvenu katastrofu.

  2. Mila says:

    Gospoda je skolovana za interes anglosaksonaca,zato se i nasla u vladi.Vucic mora da veza konja gde gazda kaze, Ona i deluje u svojim istupima da iza nje stoji netko jak i mocan a to je SADe. Da treba ju smeniti i suditi za veleizdaju.

  3. miodrag stević says:

    dA NIJE I NJENA DIPLOMA NEKA REPLIKA!? pA KO JE TA ZORANA? KAKO JE MOGUĆE DA TOLIKO "intelektualaca" NAPROSTO PREKO NOĆI IZVIRE U TOJ sns. ONA JE EKLATANTAN PRIMER JUĆNO -ISTČNJAČKOG MONTANJARSKOG IZGLEDA ŽENE SA "STARE PLANINE". TAKVE NOVOKOMPONOVANE URBANKE SA PRAZILUKOM U ZADNJICI IMAJU SAMO JEDAN PUT KOJI IM JE SUDBINSKI. ILI DA SE PRODAJU I DA SE OGOLE,ILI DA SE VRATE STAROJ PLANINI. OVA JE TIPIČAN PRIMER OGOLJENE BABE SA FIZIOLOŠKOM DEFEKTOM U MOZGU. PITAM SE, PITAM: ZAR U SRBIJI ZAISTA NE POSTOJE URBANE , LEPO VASPITANE DAME SA ŠLIFOM, SA MANIRIMA I UKUSOM I EKSTATIČNOM INTELIGENCIJOM KOJIMA BI SE SRBIJA PONOSILA. OVA MI LIČI NA JEDNU OD ONIH KOJE SE SVAKO VEČE NAGINJU NAD BRDOM ŠERPI I TANJIRA, BRIŠUĆI NOS RUKAVOM UMRLJANE TEŽINJAVE BLUZE. S R A M O TA ZA SRBIJU. TAKVA, PORED OVAKVIH, NE MOŽE U eu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *